Střecháčci mám na vás dotaz ohledně trouby. Chápu, že trouba ve vyšší poloze tj. ve věži je praktičtější co se týče přístupnosti, ale u mnohých z vás jdem viděla na fotkách, že máte trouby poměrně daleko od pracovních desek. Má otázka zní, jak se vám přenáší horké plechy, pekáče...takovou dálku k pracovním deskám. Mně to vychází na cca 2 metry a přijde mi to daleko. Další otázka je, zda nemáte strach, že se vám časem poškodí dvířka (od lednic, potravinky) z horké páry při otevířání trouby. Předem díky za všechny názory
Ahoj z meho pohledu bych rada videla prostor (rozmer nebo nakres) abych te rekla jestli je to daleko nebo ne. Co se tyce dvirek tak hodne zalezi na materialu, pokud to bude mene kvalitni folie, tak je jedno kde je trouba umistena protoze se muze odchlipava kdekoliv. U laku nebo lamina strach mit nemusis :-)
Moje trouba je sice vedle dřezu, ale proti ní je pracovní deska - mám linky rovnoběžně. Takto mi to velmi vyhovuje. Pouze se s plechem otočím o 180 stupňů. Když mám velké pečení, odkládám plechy vedle dřezu, což je cca 1 m od trouby a to je také pohoda. Nad troubou mám dvířka, za kterými je nápojové nádobí. Ničemu to nevadí.
Já mám troubu ve vysoké skříni a hned na ni navazuje pracovní deska, takže s tím problém nemám. Zkus to zvážit, strašně mi tahle výška vyhovuje, už bych troubu nechtěla mít dole.