Stále tápu nad umístěním dřezu v kuchyni. Nakonec jsme se rozhodli, že dřez a myčka nebudou pod oknem, ale že bychom je umístili v jedné linii s indukcí. Lednice by byla na protilehlé straně, než je na obrázku. Místo ní by byla potravinová skříň. Ale nedokážu si představit, jak by to bylo praktické. Z leva do prava - skříň na potraviny, volná prac. plocha, dřez, pod okapem myčka, volná prac. plocha, indukce. Indukce až k rohu nebo raději zvolit menší prac plochu mezi dřezem a indukcí? Pod oknem a na ostrůvku by byla volná pracovní plocha.
Prosím, poraďte mi.
@adelkav podle správné ergonomie kuchyně. pokud to tak máš a jsi zvyklá, nevadí ti to, tak proč ne? je to tvoje kuchyně, ty v ní budeš vařit. ale všeobecně se to nedoporučuje ;-)
@adelkav no tak ta ergonomie je celá vytvořená na základě nějakých důvodů, ale víc by ti to asi vysvětlila verunky, ta s tím denně pracuje. já jen vím, že by mi myčka mezi dřezem a varnou deskou opravdu zavazela. už jen z logiky věci, že třeba vezmu něco ze sporáku, sliju nebo opláchnu a dám do myčky. tudíž má být varná, plocha, dřez, myčka.
@blahova_andrea aha. Já právě měla obě uspořádání a vůbec v tom nevidím rozdíl. Ale já když něco sleju, tak to mezi tím ještě servíruju, takže to hned do myčky nestrkám :-)