Prosím o radu, jak co nejlépe uspořádat kuchyni.
V tuto chvíli máme předběžný návrh, který chceme teprve upravovat. Co říkáte těmto změnám:
1. přehodit varnou desku a dřez tak, aby mezi nimi vznikla větší pracovní plocha (nyní je mezi nimi jen 36 cm). Uvažuji nad tím, že mi nebude vadit, když bude odkapávač zasahovat částečně směrem k rohu k oknu a získám tak více pracovní plochy. Lednice je v místě bílé plochy hned vedle trouby. Sice se tím vzdálí lednice a dřez, ale prostor není velký. Snad by to nemuselo tak vadit. Rozměry daného prostoru jsou 3,3 délka x 2,45 hloubka.
2. kuchyň prodloužit do U i podél nízké zídky (měří 1,1 m)
3. horní skříňky po celé délce z důvodu dostatku úložných prostor
4. zvažovala jsem i přesunutí varné desky pod okno nebo při prodloužení linky na protější stranu sousedící se zídkou, ale v obou případech by tam musela být jen digestoř zabudovaná ve stropě (logicky ale není tak účinná a netuším, jak s cenou). Za zídkou je malý jídelní stůl a výhled na terasu, digestoř v prostoru by se mi tam vůbec nelíbila.
Případně prosím o tipy na další změny, toto jsou jen ty hlavní. Ještě zvažuji změnit i dekor, například místo bílé barvy slonovou kost/pískovou apod., možná mat atd. Je to samostatná místnost, obývací pokoj je za rohem. Nyní je návrh uspořádáný za sebou - lednice, trouba, potravinová skříň atd.
Jsem vděčná za jakékoli tipy. 🙂
Za mě určitě zvětšit pracovní plochu mezi var. deskou a dřezem. Klidně dřez pod okno a varnou desku tam, kde je dřez teď. A rozšíření do U bych asi taky zvážila, já nemám nikdy dost pracovní plochy a úložného prostoru 😄. Do barvy slonová kost bych nešla z důvodu horší zkombinovatelnosti s ostatním nábytkem i v jídelně a obýváku - pokud dáte něco bílé, linka pak bude vypadat jako "zašlá".