Dobry den,
chtěla bych vás poprosit o radu:
Na co se zaměřit při výběru indukční varné desky? Co se vám osvědčilo, na co si dát pozor?
Musí být
- 3fáze
- značka Faber (aby se přes ni dala ovládat digestoř)
Díky předem
@kafr Dobrý den,
indukční deska není auto. Zde není nic osvědčené, nebo poruchové. Prostě si kupte takovou, která bude vyhovovat Vaší úrovní vaření a bude se rozumně vejít do určeného prostoru. Všechny indukce jsou na 3 fáze, když se připojuje na 400V. A když lpíte na určité značce, tak si vyberte z jejich sortimentu.
Bože, vždyť na tom nic není a je to jen pitomá varná deska. Neřeknu nic, kdyby se jednalo alespoň o vest. troubu ...
Jinak heureka/indukční desky/ recenze ...
Zaměřte se na recenze- problèmem bývá jednoduché poškrábání skla. Oblíbené je, pokud každou varnou plochu ovládáte zvlášť, je to pak rychlejší. Velmi oblíbené je, pokud můžete spojit 2plotýnky dohromady kvůli velkému pekáči nebo u mne kvůli litinovému grilu.Chce to i časovač, ale to má asi každá. Musíte se rozhodnout, zda chcete s rámečkem. Vyhledejte si recenze, zda u toho určitého typu není velká hlasitost a žár, pokud byste měla pod ní šuplík třeba s příbory. Jinak si ověřte, že musí být na 3 fáze.(manžel je elektrikář) Posílám tip na moji, je fantastická.
@petros4 Ano! Když ji to manžel řekne, ať to klidně udělá. Fáze není na kolíku ty chytráku 😀 Jasně že je lepší 3F, vlastně spíš 2F, protože je menší zatížení vodičů a deska nemusí stahovat výkon když máte zapnuté všechny zóny.
Tak jsou věci, které řeší manžel a když řekne, že bude deska na 3 fázi, tak prostě bude. A pak jsou věci, které řeším já a manžel mi v nich taky věří.
Každopádně to nebylo předmětem dotazu, že...
Já bych indukci nechtěl ani zadarmo, klasická sklokeramika je oproti indukci mnohem lepší, protože funguje jakýkoliv druh nádobí, máme právě 2 klasické plotýnky a 2 indukční a teda vlastně máme dvojplotýnkáč, protože ta inukční část je nepoužitelná, trošku křivý hrnec > nejede, kapka vody > nejede.....