Mám nyní troubu ve výšce a zvažuji, jak bych ji měla do budoucna. Dost často připravuji manželovi jídlo stylem - opéct maso na pánvi a pak šup do trouby. Takže by mi bylo pohodlné mít troubu hned u sporáku. Na druhou stranu je prima se věčně neshýbat. Jak to máte vy?
Mám troubu ve výšce a vidím dvě nevýhody - pokud peču něco hodně aromatického nebo něco připálím, tak je digestoř poměrně daleko a je tím pak cítit celý byt. Druhým mínusem je velká vzdálenost pro odložení teplého plechu.
V nové kuchyni ale budu chtít troubu opět ve výšce, akorát se budu snažit vyřešit výše popsané samostatným odtahem a asi nějakou výsuvnou odkládací plochou.
V minulém bytě jsem měla troubu ve výšce a teď ji mám dole. Do domu ji chci opět ve výšce, protože mi přijde snazší a bezpečnější manipulace s horkými pokrmy. Teď mám v troubě pod deskou sice vyjížděcí rošt, ale to mi nepomůže, když peču ve více patrech naráz. A co mi vadí nejvíce na spodním umístění je to, že když troubu otevřu, tak se vyvalí ven horko a pára a pokud člověk neuhne, tak mu to jde přímo do obličeje. Na to jsem si musela po přechodu z horní trouby dost zvykat. A v neposlední řadě mi přijde horní umístění bezpečnější kvůli dětem.