Máte někdo vyvýšenou pracovní pochu a sníženou plochu na vaření? Mám kuchyň tvaru L, jedno rameno by mělo být vyvýšené (pracovní plocha,dřez,myčka) a druhé rameno - varná plocha je cca o 12 cm níž. Ještě nemám zrealizováno. Máte fotky? Děkuji
Ahoj jak velká bude kuchyň, při takto "rozsekání" pracovní desky je potřeba dost prostoru. Aby to pak nevypadalo př. varná deska 30cm - schod - 40cm - dřez - 40cm - schod...
Já mám už starou kuchyň a mám v ní dokonce tři výšky pracovní plochy. Běžnou výšku (sporák a velkou pracovní plochu), zvýšenou (dřez a kus plochy) a sníženou. Po víc než dvaceti letech používání mohu říci, že je používám všechny skoro stejně. Běžnou výšku třeba na válení těsta a spoustu běžných prací. Zvýšená se mi moc osvědčila při krájení čehokoliv na prkénku a protože je vedle dřezu a nad myčkou, je to taková špinavější zóna. Ta snížená je také výborná. Mám ji udělanou trochu jako stůl, takže se pod ní dá zasunout židle a i vsedě na ni pracovat. Mám pod ní i odpadkový koš, takže ho třeba při čištění zeleniny jen povytáhnu. Výborná je ale při práci s robotem, hlavně pokud na něj nasadím mixér nebo krouhač, dobře se tady pracuje i s tyčovým mixérem. Krásně se na ni také zadělávají hlavou zavařovací sklenice, protože na hlavu se potřebuji opřít. Ono bude asi dost záležet i na tom, jak hodně a často člověk vaří. Já vařím každý den i obědy a opravdu hodně se u nás zavařuje a zpracovává množství zeleniny.
Tak my máme v nové kuchyni taky tři výšky pracovní plochy. Běžnou - pracovní deska a sporák, vyšší - pracovní deska a dřez a ještě kousek vyšší - pult. Používám všechny tři, každou na něco jiného, a neměnila bych. Tu nejnižší především na zadělávání a válení těsta, odkládání pekáče vyndaného z trouby atd., vyšší na krájení, přípravu jídla a nejvyšší je super na vánoční cukroví nebo drobné pečivo - člověk se pak nemusí u těch rohlíčků a košíčků tak hrbit, a taky se mi na ní skvěle žehlí :) Určitě si každý vytvoří nějaký svůj systém, co mu vyhovuje. Každopádně dvě až tři různé výšky linky můžu jen doporučit