Ahoj, potřebovala bych poradit..
Chci aby mi manžel na terase postavil kuchyň, no spíše aby se dalo odkládat jídlo z grilování atd. žádný dřez nic.Terasa není ničím krytá, pouze markyzou. Stavět se bude určitě z cihel.. Jak ale vyřešit pracovní desku? Po jakým materiálech se poohlednout?
@lisakstavitel proč jedině??
dřevěná, kamenná, kovová (například z tahokovu) nebo klidně z voděodolné překližky - záleží na stylu a na financích, které na to máte.
Přírodní kámen jsem řešil při výběru vnitřních parapetů a zase tak super z hlediska vlastností to nebylo - problém byla hlavně nasákavost a s tím spojený riziko toho, že to po čase bude vypadat hrozně. Tím nechci říct, že by se nedalo vybrat, ale výběr byl dost omezenej. A zrovna mramor jsem z tohoto důvodu škrtnul.
Není zač. Jak má být ta deska velká ? Dřív jsem nad něčím podobným venku přemýšlel a jako pracovní desku jsem zvažoval usadit 1ks velkoformátové keramické dlaždice... 600x1200, případně 600x1800, síla 20mm...
Něco jako např.: https://www.atlasconcorde.com/en/coll...
Ale chce to kvalitní, vysoce slinutou keramiku, třeba právě Atlas Concorde.
@anarki To s těmi dlaždicemi je zajímavý nápad. Venkovní kuchyni taky plánujeme, tak si to zapíšu, jako jednu z možností. Původně jsem chtěla betonovu desku
@cizovi bala bych se napriklad vyliteho kecupu, oleje od grilovani nebo sazi (staci aby tam nekdo odlozil grilovavi kleste) nebo treba i pokadene venku od ptaku...
Ale na vzhled by to bylo urcite super ;-)
Záleží vždy na vkusu, ven se vlastně dá použít vše co netrpí když se na materiál dostane voda, mramor, žula, kompozitní materiály. 😊 Kazdy materiál má své výhody, a záleží co chcete mít vše ve venkovní kuchyni. Na internetu je už spousta ukázek jak si udělat betonovou pracovní desku nebo oblozit desku nerezem.