@bavo Pyrolýza je nejvetší domácí vynález od automatické pračky.
Pára ... no pokud děláte hodně pečivo, asi to oceníte, ale z technického hlediska vidím v páře hlavně prostor k poruchovosti a korozi. Až bude ta technologie venku 20 let, možná změním názor, do té doby páru obcházím obloukem.
@obludak pokud bych volila mezi pyrolýzou a párou, zvolím páru. Ten bonus s kvalitou vaření a pečení je pro mne daleko větší než pyrolýza.
A trouby s párou jsou už na trhu kolem 10 let, možná i víc, když vycházejí z konvektomatů... Není to novinka posledního roku.
@ivca69 V tom je právě ten vtip. Konvektomat je na to nachystaný, topné těleso které tu páru vyvíjí, stejně jako celý vnitřek stoje, je zpravidla z chromniklové nerezi, která to ustojí. To taky znamená že konvektomat stojí od 35K nahoru a ty profi okolo 50-250K, podle velikosti. Můžeme totéž říct o troubě za 15-20K? silně pochybuji o kompletním nerezovém vystrojení vnitřku.
Parní trouby mají sice tělesa nerezové, ale spoustu menších, okolních dílů mají z levnějších materiálů.
Teoreticky by se nikam neměla dostat jiná než přehřátá pára, ale domnívám se, že v tak komplikovaném vnitřním uspořádání to efektivně nelze zajistit.
Abychom si rozuměli, já těm výrobcům fandím, pečení v páře je dobrá věc, jenom mám určité pochybnosti o trvanlivosti celého výrobku. Možná mne budoucí vývoj donutí změnit názor.
@bayt tam kde je pára se nepoužívá vysokoteplotní pyrolýza, ale jen přehřátá pára o výrazně nižší teplotě. Účinek je skoro stejný, stejně kvalitní, to mohu potvrdit, takže pro uživatele je to asi jedno. Místo popela je po čištění v troubě jen tenká vrstvička šlemu který se dá snadno setřít.
@bayt to je zajímavé, já jsem viděl vždy jen buďto pyrolitickou, s možností přidání vody pro parní pečení, nebo tzv. 100% parní, která používá na samočištění přehřátou páru.
Obojí v jednom výrobku by bylo asi nadbytečné, ale nevylučuji že to některá trouba má, můžete sem hodit odkaz?
Jinak abych odpovědel na původní dotaz, máme Electrolux EOC3430EOX a maximální spokojenost. Jen devět funkcí, nic v čem by se člověk ztratil, 72 litrů.
Dvířka zvenku trvale chladná, popravdě celý spotřebič, ani skříňku zevnitř neprohřeje, prostě parádní zabudovaný stoječek.
@bayt jenže toto je trouba s přidanou párou. Není se 100% párou. Nejsem si jistá, že by tato trouba uvařila třeba knedlíky.
Už jsme to s jednou Boschkou podobných parametrů zkoušeli a i při třetím stupni páry, tj. nejvyšším a teplotě do 100°C jsme ty knedlíky upekli.
Máme čtyři roky troubu Electrolux, jednu z nejvyšších řad té doby, kombinaci se 100% párou. Je naprosto skvělá a jsem s ní hrozně spokojená. Skvěle peče a programy jak 100% pára, tak potom kombinace 25%, 50% a 75% páry + horkovzduch jsou fakt výborné například na pečené brambory atd. Páru jsem chtěla a čistě na páře vařím i rýži a brambory, takže pohodlně i zdravě. Tou dobou trouby s párou neměly pyrolýzu, ale program na čištění má. Šla bych do ní znovu, ale pokud bych na troubu neměla alespoň přes 20 tisíc, abych koupila kvalitní, tak bych koupila klasickou s pyrolýzou.
Jinak, když jsme kupovali troubu my, tak alespoň od Electroluxu byly až ty vyšší řady vyrobeny v Německu, takže věřím, že jsou kvalitnější. Stejně tak teď, když jsem kupovala pračku Bosch, až ty vyšší řady mají "Made in Germany". Věřím, že to má na kvalitu výrobku vliv.
@bayt Mám Electrolux se 100% párou. Krom toho má ještě 25% a 50% páry a další programy, které má normální trouba. 100% pára je k nezaplacení. Hodně vařím různé knedlíky.
@bayt ne nema pyrolyzu a ani home connect, nam to prislo zbytecny, cilene jsme ty dve veci proto ani nechteli :-N dle vseho co jsme cetli a resili pri vyberu trouby, by se to melo cistit dobre. Realne budu vedet v lednu :-D u Siemensu vsak nemam obavu, ze by to byl shit a to i co se tyce cisteni, i kdyz se mozna najde nekdo, kdo to bude rozporovat ☺️
Kuchyň právě řešíme, bude nám ji dělat bratranec truhlář, který se tím živí.. jednoznačně jsme se měli dívat pouze po Whirlpool nebo electrolux . Pořídili jsme nakonec celý set vsech kuchyňský spotřebičů Whirlpool 🙂
@gepe to je ale úroveň 🙄 jiste kdyz dělá kuchyně spoustu let a ví které spotřebiče co vydrží, které jsou na trhu poměr cena / výkon lepší, hlavně dodávají i spotřebice a zákazníkům radi .....nejlepší je kritizovat komentáře co?😉 kdyby jste se místo toho zaměřili na odpověď,která by pomohla autorovi 😉😉
@lidus93 🙂 neber to moc vážně, tady se tě bude málokdo snažit nějak cíleně urazit. Informace, že to dělá nějakou, dlouhou, dobu a má praktické zkušenosti i s následným servisem je dobrá. Mohla být už v původním příspěvku a žádné pochybovačné komentáře by se neobjevily. Určitě se nenech rozhodit, pokud si za svým názorem stojíš, tak musíš unést i kritiku a pochybnosti. 🙂
autor(ka) tématu tvoje příspěvky určitě ocení.
@lidus93 Nahodou Electrolux neni spatnej, mame od nej trouby, lednicku i plotnu a nemuzu si stezovat. Ale mycku nebo pracku bych od nej nekoupila, do baraku pujde jen Bosch.
@lidus93 ted nevim, kdo koho urazi. Ja se pouze zeptala slusne, zda dela i do znacek el. A pokud muj dotaz je pod Vasi uroven.. nebudu jako Vy.
My mame zakazkoveho vynikajiciho truhlare a v podstate mame od nej dodavku nejen na kuchyn jako takovou, ale i sklo, osvetleni linky vcetne skrinek, elektrikare, i nami pozadovany spotrebic, aj. nemluve o dodavce pozadovane sanity. Jen nam do vyberu znacky elektra nemluvil, proto mne to zaujalo a zeptala jsem se. Vy to vnimate i s @obludak pomalu jako trolling, nechapu. Pouze zakazkoveho vyborneho kamenika mame vlastniho.
A pro Vasi informaci, ja uz odpoved na uvodni otazku napsala vyse, vcetne znacky a specifikace spotrebice.