@klouzek také máme Michelle je to bělený dub, je nádherná, tedy nám se moc líbí i třetí rok (máme postel, noční stolky, skříň, komodu) - viz můj fotoblog
@klouzek tak já po zkušenostech, které mám s postelí dnes, bych už šla jedině do postele, která není na nohách, ale která je celouzavřená, s úložným prostorem pod matrací a roštem, s bočním vyklápěním. A to protože:
1)máme sezóní přikrývky a tak tu sadu, kterou nepoužíváme musím schovávat k dětem, do jejich postelí s úložným prostorem,....a prostě už mě to neba :-)
2) nohy jsou prostě nohy, postel samozřejmě po nějaké době vrže a posouvá se, ale to není tím, že by byla nekvalitní, materiál prostě pracuje, občas je potřeba zkontrolovat a dotáhnout šrouby ....jen si myslím, že pokud je postel bez noh, ale celouzavřená a stojí celou plochou na podlaze, tak materiál nebude až tak pracovat, nebude se nic posouvat,...
3) Nehledě na to, že pod postelí se ti nebude hromadit prach, který já v tak malém prostoru pod postelí přímo nesnáším vysávat.
Mám od Jitony ložnici Veneto - viz. blog. Mám ráda venkovský styl. Až na to, že asi rok bylo slyšet praskání - dřevo zřejmě nebylo na 100% vysušené, jinak spokojenost. Volila bych už ale na postel tvrdší dřevo, než je smrk.
@klouzek Mám viz fotoblog. Je to Veneto a stejně jako @ewely doporučuji pro ložnici jiný materiál než používá Jitona. Smrk nebo i borovice jsou opravdu hodně měkké a stačí rýpnout nehtem a je tam rýha. Nebo pes i kočka také úspěšně ničí. Občas se mi stane, že se mi do čela postele dostanou vlasy do nějaké nerovnosti nebo něčeho odštípnutého a to to potom tahá, auu. Já bych si od nich už nikdy nic nekoupila. Nočním stolkům se otevírají šuplíky, stačí projít kolem, u skříně upadlo čelo komody a nejhorší je, že postel vrže a to už od samého začátku. U postele vybledla barva ze strany od okna. A to nemluvím o tom, jak nadával můj bratr stolář když rozmontovával skříň, když jsem chtěla vymalovat. Říkal že nechápe jak jsem si něco takového mohla koupit, že to je vyrobené v Polsku ale oni se tváří jako český výrobce. Police ve skříni jsou prohnuté a to tam nemám nic těžkého. Skříň po smontování už není to co bývala. Je to krásný nábytek, ale pokud chceš kvalitu, jdi do nečeho jiného.
Tak nam dnes pani rekla, ze Jitona bere objednavky jen do 16.8. a pak konci vyrobu ke konci roku 2019. Jen kdyby nekdo dohledal tento prispevek a zajimal by se o Jitonu..