Kanadské sruby a zkušenosti s ním.

Zobraz úvodní příspěvek
Ahooj tak chceme stavět teda nechat si postavit kanadský srub...máte ho někdo? vaše zkušenosti co ano či co ne, jaká jsou negativa.....? Dík
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans ok. spínání hdo tam je, ale dvoutarifní elektroměr??? to nevím, musím se zeptat.
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 to musíš videt.. VT a NT, v elektroměru..dřív jsem si to opisovala a delalal orient výpočet spotřeby...
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 podivej se jestli se ti tam meni 2 tarify T1 a T2. A v krabici na hdo jestli mas ty moduly....
Odpovědět
Profilova fotka
@jptn -My to máme spolu jak přes kopírák :-) DO písmenka stejně bych to napsala, jak ty . @hankahorakova -Ne, u nás doma není. Přesto umí využít situace, když jsou dokořán dveře , proklouznout k psím miskám..ale jen uslyší, že jdeme, nebo ji vyčíhne pes, ví že musí zdrhat :-)ALe jinak u baráku je, klidně ať se tam u nás v létě opaluje...v lehátku se střídá se psy a nebo s náma :-) @tomas80 My na tarif od eonu D-45 jeli až po revizi a to se dělalo nějak stejně i s kolaudací. Do té doby jel staveništní. A ten dvoutarifní elektroměr-to je prostě elektroměr, kde máš dvě "kolečka", točí se tam nízký a vedle vysoký tarif.
Odpovědět
Profilova fotka
posílám foto k hdo. víc krámů v té bedně není, ale vypadá to tak, že dvojí měření tam není.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 mas dvoutarif ja mam sazbu D57 to je 20 hodin levne a 4 hodiny draho, ale vzhledem k tomu ze "levna" kiliwata stoji 1,9 Kc a draha 2,2 Kc tak to skutecne neresim :) bojler mam zapnuty pres vypinac HDO stale a topeni ze pri drahem proudu vypne samo
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett já jsem myslel, že drahá kilowata stojí cca 5 kč... a nevíš, proč nám to přepínání hdo nefunguje? zapnou to až po revizi? náš elektrikář to neví. zapojuje hlavně slaboproud a poslední dobou strašně chlastá. posledně byl u nás s trojkou v žíle, sedl do auta a ujel. 2 metry před cílem naboural do sloupu, škoda 30 fíků, rozvodové papíry na stole atd. jeho sousedka jela z práce za ním a nechápala, proč zastavili policajti ji a ne jeho. on ani nevěděl, že tam stáli. jsme v prdeli. kdybych ho neznal, kopl bych ho do zadní části těla. navíc nám všichni kamarádi rozmlouvali výměnu elektrikáře na konci jeho činnosti, protože je to dost složitě vedené a zapojené. prostě srub si zase řekl o něco navíc, protože to nejde všechno jako ve zděném domě. znáte to.
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett tady píšou cca 4 kč: https://www.elektrina.cz/cena-elektri... tak já už nevím ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 jo, je to dvoutarif - aspon elektromer i to hdo. mas to zapojene v rozvadeci? HDO signal musi jit pres stykac.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans jo, máme to zapojené v rozvaděči, ale podle elektrikáře to neposílá z přípojky impuls. už jsem psal mail na eon, tak uvidím. to zas bude chaos :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 mas od eonu pristup do Energie24? tam bys mel videt aktualni tarif ktery ti pustili...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tomas80 v ty tabulce mas tarif D02d to je jednotarif tam to sedi toho elektrikare hodne rychle vymen
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @jumpmans tak jsem se dovolal rozumné paní na eonu, která pochopila, že jsem úplně mimo problematiku a nahlásila mně, že máme již aktivní tarif D57D. přepínání hdo je asi jejich chyba. pojedou to opravit. ten tarif D57D je na to topení a bojler?
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans aha, to jsem nevěděl :-) už jsem se tam našel :-) díky moc chlapci!
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 d57d je aktualne jediny tarif, ktery se dava na elektricke topeni. (tusim ze od 1.4.2016). Nahradil puvodni d45 a d56. Ty zustavaji pouze stavajicim zakaznikum, kteri je meli zapojene pred tou zmenou. takze ano, - je to to topeni a bojler. v d57 jsou dva HDO signaly - pro TUV (8hodin nizky tarif) a PV (20 hodin nizky tarif) proto budes mit v elektromerovem rozvadeci zapojeny dva draty z toho kabelu na HDO - ve tve rozvodnici doma musi byt tyto draty spravne zapojeny na prislusne stykace. na jedne z fotek je videt, ze to v el. rozvadeci zapojeno je - jsou to ty male sede svorky s cisly 1 a 2. pozvi si nejakeho normalniho elektrikare, ktery ti to zkontroluje u tebe v rozvodnici v baraku. Ty HDO kabely jsou nulove vodice - t.j. do stykace na ovladaci cast ti z jedne strany musi lezt faze - L1 (ne jina) a z druhe strany ten hdo vodic.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 jeste jedna poznamka - pripojeni HDO signalu zelenozlutym vodicem je pekna prasarna.... na to by ortodoxni revizak asi razitko nedal...
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans @tomas80 muj revizak by to nedal urcite :-) ze stranek EONu se da stahnout jak to ma byt zapojeno, udajne to napr. EON ma trochu jinak nez napr. PRE v Praze, ale to by mel elektrikat vedet
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett @jumpmans díky za odpovědi. dnes jsem tu měl chlapy z eonu. řešili, proč nám to nejde do baráku. dlouho nemohli přijít na to, co se děje. ten kabel hdo máme zapojený přes venkovní zásuvku na srubu (byla to nejsnažší varianta, jak se dostat DODATEČNĚ dovnitř srubu k rozvaděči), jež byla uzemněna až na přípojce, protože tím zemnícím kabelem, který vede ze zasuvky do rozvaděče, byl veden ten signál HDO. údajně se jim to nějak vracelo zpět. náš elektrikář teď odjel, protože to má (snad) definitivně hotové. venkovní zásuvka na jedné straně domu asi nebude, ale po tom všem je nám to už jedno. nikdy bych nevěřil, že budeme mít takové problémy s elektrikou.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 no tvl toho elektrikare okamzite vyhod. To by pricetny clovek nevymyslel michat hdo na zasuvkovy okruh. Kdo ti bude delat revizi baraku? Ale hlavne ze to uz funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@jumpmans no, ono už ho nejde vyhodit. je to hotové. já už jsem tam revizáka měl, když dělal tu revizi na přípojku. poprosil jsem ho, jestli by to neprošel i ve srubu, abychom případné problémy odstranili. vše bylo ok, kromě výšky zásuvek v koupelně u umyvadla, jak jsem už psal nedávno (hdo ještě v té době nebylo aktuální). máme zásuvky cca 110 cm místo 120 cm nad hranou umyvadla, které ještě krapet ve finále snížíme, aby voda nebyla skutečný problém. kdyby ty kachle byly nalepené na zdi, vyhodil bych je, ale na sádrošu do toho nejdu. musíme zavolat jiného revizáka a nakamuflovat tam užší umyvadlo (místo 120 dáme 80, které mám půjčené od kamaráda). ty původní zásuvky nad umyvadlem jsme nahradili zásuvkami s krytkou. kvůli 10 cm se do bourání pouštět nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 HDO by melo jit do rozvadece idealne spolu s hlavnim privodem, pokud mas kabel z antonicka do rozvadece v chranicce tak bych to pridal k tomu, mit to pres zasuvkovy okruh je docela silny kafe ja jsem na to puvodne taky zapomnel takze jsem musel hlavni privod z chranicky cely vytahnou a natahnout to tam zpetne spolu s HDO
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett jenomže my máme přívodní kabel dlouhý cca 70 metrů, tak jsme museli v chráničce dodatečně protáhnout kabel na světlo. tu venkovní zásuvku jsme zrušili, aby to bylo v pořádku. kdybych začínal stavit, tak bych to udělal jinak, ale momentálně už není chuť ani síla. to je před námi ještě boj s úředníky kvůli kolaudaci. nemáme stavební dozor, hromosvod, příjezdovou cestu a barák máme o 5 metrů níž než byl v projektu, takže jsme se posunuli směrem ke stodole (budu ji bourat, ale nemám na to povolení), což nebude splňovat nároky na požární odstupy.
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 kdo ti delal skelet? predpokladam ze by nejaky papiry na to ze muze stavet mel mit tak by ti treba neco napsal, tim bys mohl pokryt stavebni dozor pokud nemas hromosvod v projektu, tak ho mit nemusis, pokud ano tak to je blby a asi to bez toho nedas co se tyce prijezdovky to u mne nikdo neresil, neslo tedy primo o prijezdovku, ale o parkovaci stani, ktery byly zakresleny v projektu uplne nesmyslne a to jen proto ze tu nesedi katastr se skutecnosti cca o 3 m ohledne bourani stodoly kdyz nemas povoleni, tam by to slo zbourat a dolozit ze to byl havarijni stav (treba vyjadrenim statika) - ale toto nemam vyzkousene to jsem jen tak nekde zaslechnul kazdopadne drzim palce, papirovani je ve finale to nejhorsi na cely stavbe (aspon pro mne)
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett skelet dělal papežík, papíry má a docela se kamarádíme i v současné době. zeptám se ho.
Odpovědět
Profilova fotka
máme za sebou první noc ve srubu, ale moc si ji nepamatuji :-D
Odpovědět
@tomas80 u nas sa hovori ze co sa prvu noc sniva na novom mieste tak to sa splni😉tak si skus spomenut. Nech sa dobre byva🏠🏡
Odpovědět
Profilova fotka
@tomas80 Gratulujeme k přestěhování! To jsi jako spal jako dudek, že si nic nepamatuješ? My teda kolem stěhování padali každý večer únavou a prospali celou noc. Ale je pravda, že i tak se nám ve srubu spí krásně. Tak ať se krásně bydlí! A hoď nějaké stěhovací foto :-)
Odpovědět
Ahojte, je tu odborník na zateplenie? :-) pod terasou máme dole miestnosti. Hrúbka deky je 40cm. Čo by ste navrhli dať na terasu? Plánujeme pod poter dať 2-3cm pochôdzny polystyren, potom 2-3cm poter a dlažba. Má to podla Vás zmysel?
Odpovědět
Profilova fotka
@hankahorakova manželka vytáhla slivovicu a trochu jsme to oslavili. a gořalka bez piva jsou vyhozené peníze :-) fotky pak dáme, ale ještě nemáme ve srubu internet.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?