Ochrana betonu po betonáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, dnes máme v rodinném domě/dřevostavbě čerstvě po betonáži podlah (strojově hlazené betonové podlahy) , betonáři nám řekli minimálně týden nevětrat a pokud bude potřeba , tak podlahu mírně zpočátku kropit , pokud bude někde více vysychat. Má otázka zní, mohu zpomalit vysychání/hydrataci betonu pokládkou klasické PE folie, která by dle mého zpomalila zrání/vysychání betonu a zároveň chránila podlahu před další manuální práci v baráku, nebo je má úvaha blbost? Popřípadě bych poprosil rady Vás zkušenějších, jak se teď o betonovou podlahu čerstvě po betonáži starat/ co udělat, aby vše bylo v pořádku, omezila se pravděpodobnost prasklin ATP. Děkuji za odpovědi :)
Odpovědět
Pe folie zabrani odparu vody z betonu. Respektive se odpar vysrazi na folii a nasledne voda vysrazi a nakape zpet... pokud nemuzete 2-4 pokropit tak neni spatne reseni(lepsi nez nic...) jinak beton tvrdne hydrataci zabudovava vodu proto chcete zabranit odparu aby mel dost vody na jeji zabudovano. Jinak dobre je zastinit okna (idealne zvenku...)
Odpovědět
Jasně, a jak často kropit? Zhotovitel mi řekl kropit druhý až třetí den od betonáže a poté prý kdyby mi přišla podlaha na některých místech suchá, tak opět lehce pokropit. Vzhledem k aktuálním vysokým teplotám je můj plán každý den po dobu 1 týdne lehce beton pokropit a po tom 1 týdnu kropení položit na beton PE fólii zejména proto, abychom mohli začít s dalšími pracemi v domě a neušpinili tak podlahu+ zachování vlhkosti pod fólií pro beton, je to takto v pořádku?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od majkl1993:

Jasně, a jak často kropit? Zhotovitel mi řekl kro…
@majkl1993 staci nejvic prvni 2-3dny pak ma beton az 50% pevnost... ten beton by mel mit vlhky povrh aby mel dostatek vody (me se osvedcilo to projit po par minutach znova kdy jsem videl ze je suche tak jsem polil znova) ale rozhodne nemusi plavat (naopak u hodne certveho betonu to muze zpusobit vyplaveni cementu...) ale ja mel lity beton.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od majkl1993:

Jasně, a jak často kropit? Zhotovitel mi řekl kro…
@majkl1993 Ja som si nechal robiť tento typ betónovej podlahy a nekropil som to ani raz. Akurát som mal všetky okná zatvorené a tri dni som to neotváral. Nemal som ani okná zakryté fóliou a nikde nič nepopraskalo. Akurát bolo tak o 10 stupňov menej, ako je aktuálne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?