Odpověď na příspěvek od cervma:
Dobrý den, RD Rýmařov nyní nabízí ve všech domech… @cervma Máte skúsenosti s vykurovaním čiste vzduchom? Ak nie, doporučujem návštevu v zime u niekoho, kto to má, aby ste posúdili sami. Je to dosť rozdiel oproti radiátorom aj podlahovke a nie každému to bude vyhovovať. Je to proste úplne iná tepelná pohoda a pocit. S tým Vám ale nikto neporadí, to si musíte rozhodnúť vy. Či to bude stačiť an vykúrenie novostavby? Určite bude.Odpověď na příspěvek od roman_:
@cervma Máte skúsenosti s vykurovaním čiste vzduc… @roman_ Já mám zkušenost, protože většinou přes "topnou" sezónu běží pouze aktivní rekuprace a k tomu se při průměrné denní teplotě pod 5°C přidává jedna klimatizace v hlavní místnosti. Rekuperaci si nikdo nevšimne a u klimatizace se lidé po průchodu podn ní diví, odkud se to teplo bere. Mi klimatizace vadí pouze večer, při tichém domě, kdy slyším její odmražování. Takže do obytné místnosti klidně, do ložnice ne, ale tam stejně není potřeba topit (když neberu do úvahy topení rekuperací).