Ahoj, píšu diplomku na zelené vdovy, hlavně v souvislosti se satelitními městečky. Kdyby jste někdo měli osobní zkušenost nebo se přímo s nimi identifikujete, byla bych ráda,kdyby jste si se mnou o tom tady jen tak popovídali:-) Moc by mi to pomohlo, díky!
hele ale jako fakt, ja uklidim, vyperu, vyzehlim, uvarim, udelam manzelovi praci (tak 2 hodky denne), do toho starost o malou, jdeme ven nebo blbneme doma a den je v pr....ani nemrknes.vecer jsem rada, ze se zavru do koupelny a mam pul hodky klid...
susik: ale ty nejsi zelená vdova, vy bydlíte ve městě :-)
Já tu pár typických zelených vdov u nás znám. Já bych se zbláznila, ještě že jsem pojízdná a nemusím fakt sedět doma.
no, ale je to tady horsi jak na nejake mini vesnici :-| busy na metro jezdi mimo spicky 1x za hodinu, je tu jedna Norma asi 2 km od nas, takze delame hlavne vikendove nakupy v hypermarketu. Jinak tu nic extra neni...
a ted kdyz je tak blbe pocasi a snih radsi ani nejdu s malou ven, max. si obejdu par ulicek u nas :-|
nám tu asi 4 hodiny nejede nic, takže 1x za hodinu to je ještě v pohodě. ale u vás to určo jezdí časteji, když si člověk vezme i příměstské linky, kterýma se k metru taky dostane, ne?
jsem koukala teď na spojení, kdybych chtěla od vás do centra prahy a jede to každou chvíli. maximální interval je asi 15-20 minut včetně těch příměstských
a jeste v ramci "zlepseni" dopravni situace nam zrusili 2 linky co k nam jezdili a jedina co k nam chodi-tak omezili-mimo spicky uz jezdi jen 1x za hodinu-jezdila 2x. A dopol. jeste misto nizkopodl. busu nam dali vysoky, takze jedina sance je dostat se do mesta v 10, nebo v 11, pokud uz neni v busu moc kocarku :-|
vis, probl. e v tom, ze my to mame na nam. asi 20-25 min. pesi :-( a nizkopodl. stejne jezdi jen ten jeden bus od nas, takze jsem dost omezena. navic, ted jsem tehotna-mam rizikove, takze ani nemuzu delat dlouhe prochazky :-|
vsechno bude lepsi, kdyz uz nebudeme odkazani na kocarek...mozna budu druhe mimco nosit v satku, bude to jednodussi
Jeste je dost blby na satelitech, ze se tu moc nestaraji o takove veci jako jsou skoly, skolky, doprava, obchody a pod. Stavi se tu strasne moc, Je tu x novostaveb, maji tady za cvhvili postavit 1200 novych bytu a ze pry oficialne je tu prihlas. jenom kolem 4000 obyvatel. Tak ze pry se zadna nova skola ani skolka stavet nebude. Ale uz ted je to s mistami ve skolce dost o krk :-|
A myslim, ze nej. billa nebo Albert by se tady urcite uzivil, mame tady jenom diskont, takze vsichni si musi nakoupit ve meste.
Dalsi probl. je s doktormi-detska dr. nebrala nove deti uz v min. roce, takze taky musime dojizdet do mesta k detske dr. Kdyz budeme mit ted dalsi mimco tak to bude zas narocnejsi dojizdet s 2 detmi :-(
Takze zatim vidim reseni v tom, ze kdyz nekam chci jit, tak rano hlida manzel a jde pozdeji do prace, nebo si platim jednu slecnu na hlidani-kdyz mam napr. termin u dr. kolem poledne nebo odpoledne.
susik: ale na náměstí se dostaneš, sice to trvá déle, ale pořád máš možnost spojení. Já jdu taky tak 10-15 minut k autobusu, který ovšem nejede a když už jede, tak jsou všechny normální žádný nízkopodlažní.
Jinak doktorka brala, ale ne do svého stavu, ale brala už pacienty pro tu novou doktorku, která u vás bude až se dostaví ty bytovky u kruháče. :-)