Ahoj všichni :-)
Chystáme se provést obložení koupelny dřevěnými palubkami, samozřejmě ošetřenými proti vlhku a natřenými na bílou či smetanovou barvu...Můj dotaz je, jak na to? Tím myslím způsob upevnění ke zdi.. ;-)
Bylo mi řečeno, že by se měli připevnit dvě vodorovné lišty a na ně jednu palubku za druhou nasadit, navrtat a přišroubovat...také jsem někde četla, že by se měla každá palubka ne přišroubovat, ale přibít v té mezírce, do které se potom zasouvá další palubka (nevím bohužel jak lépe vysvětlit, ale ti co znají snad pochopí)...manžel kdysi dělal strop z něčeho podobného, jako jsou palubky, ale byla to jakási umělotina a tam zase k připevnění používal takové sponky, které se nasunuli na tu palubky a ty samotné sponky se přitloukli ke zdi...
Nevím, jestli se takové sponky k palubkám dají sehnat, ani nevím, co z těchto způsobů je reálné, dobré pro palubky, skutečně funkční...Poradí mi někdo?
Díky moc :-)
Ahoj já myslim,že ty sponky jsou řešení. Pokud to bude na nějaký rošt,tak si zbytečně zmenšíš prostor plus stejně to má nějaký odskok ode zdi a tudíš to řešit nějakou ještě vrchní lištou podél-pokud tedy nebudou palubky od země ke stropu.Ještě nevím jakou zkušenost máš s bílejma barvama -pokud tedy něco natřeš sama:))) ale já na bílo natírám snad všechno...pak dávám vosk...zkoušela jsem i bílej a stejně každá bílá časem žloutne.....radši to natři na tu smetanovou. Já miluju bílou,ale fakt bílou a je to hezké jen chvilku než to zežloutne. Pochopitelně nejsem žádnej profík a neznám všechny výrobky a neumím to jako truhláři...asi něco existovat bude...to je jasné. :-D
@helik007 mě se taky nejvíc líbí ta varianta se sponkama, ale nevím, jestli něco takového existuje...nevíš náhodou?
jinak díky za radu s tou bílou...taky jí miluju a chystám se mít v podstatě většinu nábytku bílou, ikdyž mamka mě varuje, že se z toho zbláznim :-D