už to sice není aktuální, ale třeba to někomu do budoucna pomůže :-)
Senosan = velmi odolné akrylátové desky kvalitou srovnatelné se sklem nebo polyuretanovými lesklými laky
Thermopal (Duropal, Resopal,..) = povrchově upravená dřevotřísková deska s oboustranně nalisovaným vysokotlakým laminátem s povrchem ve vysokém lesku (odolnost srovnatelná např. s povrchem pracovní desky)
@lucinkafr ano, ale senosan je zase o něco lesklejší a ten povrch vypadá lépe :-) http://www.demos.cz/plosny-material/L... Já jsem nakonec zvolila z těchto akrylátových materiálů Tracheu T.acrylic (v porovnání senosan, thermopal a T.acrylic má nejsilnější vrstvu akrylátu)
@lucinkafr mě se bude kuchyň teprve po novém roce montovat :-D, takže s tímto ti moc neporadím... Mě truhlář říkal, že náchylné na poškození jsou všechny lesklé materiály... a je jedno, jestli je to lak, nebo akrylát :-) Ten T.acrylic má nejsilnější vrtstvu akrylátu (takže by měl být podle mě nejkvalitnější) a tady z MS ho má např. @baculin, tak se zkus obrátit s referencí na užívání na ni ;-) Vím, že byla ale max. spokojená (pokud se teda nic nezměnilo :-D )