Odpověď na příspěvek od jan_marecek:
Zdravím, máme takovýto návrh koupelny. A řeším, ž… @jan_marecek Obklad v tomto případě není nutný. Lepší řešení je hydroizolační nátěr a odvětrání vestavěného nábytku. Dále doporučuju v koupelných bez oken, nuceně odvětrat ventilátorem.Odpověď na příspěvek od panlorenc:
@jan_marecek Obklad v tomto případě není nutný. … @panlorenc děkuji, ventilátor bude,resp už tam je, ale je hodně slabý. Vyměním za silnější. Jak odvětrat vestavný nábytek? V kychyni máme pod stropem mřížku kvůli vzduchu z trouby, tak něco takového? @vladimir_sacha já dělám celou rekonstrukci svépomocí, ale zrovna plyn, vodu a obklady si najímám řemeslníky. Nemusím být u všeho. Jinak já tam kachle dávat nebudu, ale přece jen jste mě tím zatečením inspiroval k otázce: chlapi, a jestli třeba nalepit aspoň první šár právě kvůli nehodě s vodou(pračka, kýbl, cokoliv)? A nebo prolepit rohy hydroizolační páskou, přetřít hydroizolací a hotovo?Odpověď na příspěvek od maty56:
Máme v koupelnách obklad jenom tam, kde je to nut… @maty56 kuchyň na nožkách máme, ale děkuji za tip.. pohlídám si, aby byla na nožkách i vestavka v koupelně tak vyřešeno.. obkládat se nebude.. Ona mě do toho tlačí firma, co nám bude prodávat kachličky do koupelny, abych to obložil úplně všude. Já si hned říkal, že za tím nebude úplně čirý altruismus z jejich strany, ale spíš prachy. Jako vždycky.Odpověď na příspěvek od jan_marecek:
@maty56 kuchyň na nožkách máme, ale děkuji za tip… @jan_marecek brala bych to i z té praktičtější strany, vrtat vestavný nábytek je přece jenom jednodušší do zdi než do obkladu, kor ještě drahého.Odpověď na příspěvek od jan_marecek:
@panlorenc děkuji, ventilátor bude,resp už tam je… @jan_marecek Ano, stejným principem pro odvětrání zad skříní. Třeba skříně na soklu a vstupní mřížkou a nahoře u zdi výdech opět mřížkou. Pračka a suška taky topí, to je třeba odvést+případná zvýšená vlhkost. Takto máme a zatím a snad ani nebude-neměl by být problém🙂