Nová
Horká

Konstrukce kryté terasy - ocel

Dobrý den, zkouším, jestli jste někdo neřešil stejný problém, případně Vás nenapadá nějaké lepší řešení. Stavíme rodinný dům a v rámci domu máme navrženou krytou terasu, která je zastřešená valbovou střechou domu. Vzhledem k prosklenému rohu v obývacím pokoji jsou kvůli statice navrženy jako sloupy na terase a vaznice ocelové jekly. A teď můj dotaz. Rád bych sloupy pozinkované, aby vydržely. To ale poté nemohu konstrukci na místě svařovat. Druhou možností je řešit to nějakými šroubovanými spoji, což ale nebude esteticky úplně nejvhodnější. Nenapadá Vás nějaké lepší řešení než montovaný spoj? Děkuji
Odpovědět
@skocak a to chcete mit umyslne vyditelnou vodorovnou konstrukci? Nechcete zakryt podbitim(srovnate vysky s domem - osobne mi 2550 prijde na dum malo)? Dalsi moznost dat icka/ucko a nasledne oblozit drevem (klidne muzete pouzit jekl jenom to trochu nabobtna) nebo se vykaslete na zinek dejte 1mm silnejsi material muzete byt v klidu)
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od skocak:

Dobrý den, zkouším, jestli jste někdo neřešil ste…
@skocak a proč bys nemohl sloupy na místě svařovat?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@skocak a proč bys nemohl sloupy na místě svařova…
@xkarlos ten pozink se docela blbe vari:-/ musi se ocistit v miste svaru a nasledne v nekolika cm dojde prohrati materialu takze se zinek spali a dojde tak k naruseni ochrany (coz je problematicke v ne konstrukce) a dal jsou pary zinku jedovate - coz dneska uz jde vyresit kuklou s filtrem / s privodem vzduchu ale ne kazdy ma zvlast ne v domacich podminkach.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od raziel628:

@skocak a to chcete mit umyslne vyditelnou vodoro…
@raziel628 U toho zakrytí by byla nevýhoda, že by výška neseděla s výškou zbytku podbytí kolem domu. To je asi hlavní důvod. A navíc čím více prostoru tam bude típ lépe.
Odpovědět

@skocak a proč bys nemohl sloupy na místě svařova…
@xkarlos Co jsem pochopil, tak pozinkovanou kontrukci takto svařit nejde. Nemám s tím zkušenost, ale takto jsem se to všude dočetl a doslechl.
Odpovědět

@xkarlos Co jsem pochopil, tak pozinkovanou kontr…
@skocak na svařování neočištěneho pozinku je speciální elektroda .. a nebo svařit laserem ..
Odpovědět

@skocak na svařování neočištěneho pozinku je spec…
@xkarlos Takže pozinkovaná konstrukce svařovat lze?
Odpovědět

@xkarlos Takže pozinkovaná konstrukce svařovat lz…
@skocak Svařovat lze, nejlépe po o broušení vrstvy zinku. Tím, ale naruší antikorozni úpravu kovu. Lze pak nastříkat zinkem ve spreji, ale to už je nouzovka. Doporučuji sroubove spojení pozink nebo nerez spojovací materiál. Konstrukci před montáži je možno nechat nastříkat praskovou barvou dle vašich představ. Samozřejmě toto vše stojí peníze, ale za kvalitu se platí.
Odpovědět

Dobrý den, zkouším, jestli jste někdo neřešil ste…
@skocak nýbrž konstrukce bude pod střechou tak bych se na nějaký pozink zvysoka vykašlal. Povařil bych to a potom natřel nějakou kvalitnější barvou buď dvousložku . Nebo základ a potom vrchní určitě ne ty 2v1. A vyjde to i levněji ten pozink je na to zbytečný.
Odpovědět

@xkarlos Takže pozinkovaná konstrukce svařovat lz…
@skocak ano, jak jsem psal ... a nebo ještě před svařováním obrousit, viz příspěvek ago007 výše ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?