Ahoj,
asi jsme neudělali úplně nejlépe a máme zpracovaný projekt pouze pro stavební povolení.
Já se teď zamýšlím nad konstrukčním řešením viz obrázek.
Jde o to, že v jednom místě se budou sbihat překlady nosné stěny a překlad dveří wc. Do toho tam ještě asi zasahuje pouzdro posuvných dveří.
Uměli byste někdo poradit jaké je řešení?
Diky
@slepcanprojekt To jsem si také říkal, ale místnost naproti je garáž a pokoj. Když dám posuvné dveře na druhou stranu, bojím se tepelných ztrát přes pouzdro do garáže 🤔
@rumcajk Potom se musíte vzdát posuvu a zvolit např. ramovou zarubeň.
Jinak pokud je to garáž a mezi ní a chodbou je pouze příčka půjde vám do domu chlad. Garáž bych izoloval.
@slepcanprojekt ano na to se myslí, mezi garáží a domem bude nosná stěna z cihel plněných vatou a mezi chodbou a garáží buď nejužší zdivo plněné vatou nebo sdk příčka plněná vatou.
@xkarlos myslíš, že tudy nebude pocitově "táhnout"? Že z toho pouzdra nepůjde chlad?
Já nevím, proto to tu rozebírám. Zároveň, když to stavím od nuly, tak se nad tím zamýšlím a chci to mít lépe, když to jde vyřešit.
@rumcajk promiň, ale řešíš blbosti ... taky jsem na baraku promyšlel kde co, ale řešit tohle mě fakt nenapadlo ... a to mam pouzdro v 15cm příčce mezi pokoji, kde je v zime 22° a 17° ... bydlím dva roky a ze zdi v místě pouzdra fakt "netáhne"...
@rumcajk spíše se zamyslete, zda opravdu potřebujete posuvky. Taky jsem si myslel, že je to dobrý nápad a tak jsem je použil. Po zkušenostech vidím, že to byl pitomý nápad.
@rumcajk
Měl jsem podobný problém, pouzdro by zasahovalo do komínového tělesa. Vyřešil jsem to dvoukridlymi skládacími dveřmi a naprostá spokojenost. Ale je fakt, že jsem nemusel řešit tepelnou izolaci mezi místnostmi a vzhledem k šířce 180 cm ani zmenšený průchod.
@zubr487 me by zajimalo,kde se vam nakonec nezdaji? My je mame jako predel z chodby do obyvaku a byvaji otevrene,ale je tu možnost zavrit a neprekazi klika. Pak je mame do satny i do spize. Vsude setri misto. Jedine misto,kde jsme.od nich ustoupili jeste behem priprav bylo do zadveri a to jsem rada,ze tam jsou klasicke dvere -preci jenom lepe tesni
@rumcajk
I projekt pro stavební povolení by měl řešit statiku, proveditelnost... Z obrázku vidím úroveň studie 🙂 Tam není nic, můžu tak jen odhadovat, že dveře na ten anzlík jsou nějaké moc široké (pohodlně stačí 70), tam ani není prostor pro vypínače 😉 Doporučuju se obrátit na projektanta a nechat si zpracovat projekt alespoň v podrobnostech stavebního povolení.