Ocelová traverza HEB 320

Ahoj, prosim o radu. Myslíte, že je dostačující uložení ocelové traverzy HEB 320 3,3m dlouhé na 15cm nosných zdí (ytong 30). Do traverzy poté příjde spiroll. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Ani bežné preklady sa nedávajú len na 15cm, ale aspoň na 25cm. Že sa na stavbách šetrí a preklady sú bežne uložené len na 12,5cm ešte nie je potvrdenie, že je to tak správne. Takto veľké HEBko by to malo mať niekde spočítané, na akú plochu sa má uložiť. Osobne by som pod 25cm na každej strane nešiel. Medzi ytongom a HEBkom by tiež malo byť roznášacie lôžko zo železobetónu, ytong je mäkký. A platí to aj pre verziu P6.
Odpovědět
Traverza bude zapustena do vence o tloustku jeji spodni plochy, aby byl podklad pod spiroll ve stejne urovni jako venec.
Odpovědět
To je rozhodně málo, předpokládám, že Spitilly Vám bude instalovat odborná firma, ta by Vám měla vypracovat kladečský plán panelů a tam by mělo být uvedeno, jak budou panely pokládány, tedy i přesahy, s nimi to musíte zkonzultovat. My jsme používlai na stavbě nějaké Hebko asi 260 a po obou stranách schodiště jsme stavěli betonové sloupy vyplněné železobetonem na které se to hebko stavělo a do něj pak šly spirolly.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od franti_p:

To je rozhodně málo, předpokládám, že Spitilly Vá…
@franti_p ytong má na toto pilierové tvárnice... je to klasická tvarovka ale v jednej polovičke je kruhová diera, takže keď sa tie cihle naskladajú do seba, je možné vložiť armovanie a vyliať betónom.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od josefx:

@franti_p ytong má na toto pilierové tvárnice... …
@josefx Potřeboval jsme pevně daný rozměr, prtože jsme potřebovali aby to šířkou odpovídalo - navazovalo na krb Schiedel, takže jsme volili betonové a do nich výplň. Se přiznám že ty měkké Ytongové s malým průměrem pro výplň betonu / byť to zřejmě pak únosnost má / nevzbuzovaly plnou důvěru
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wazza:

Ahoj, prosim o radu. Myslíte, že je dostačující …
@wazza HEB 320? To bylo dobrý tak na věži WTC, než to tam roztavil kerosen🙃 Tak to bych chtěl vidět ten staťák😁 No a celé tomu dává na frak, že je to uložený na ytongu s pevností 2–5 N/mm² s uložením 15cm.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od wazza:

Ahoj, prosim o radu. Myslíte, že je dostačující …
@wazza A proč vlastně hledáte náhradní řešení a neuděláte to podle projektu?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@wazza A proč vlastně hledáte náhradní řešení a …
@jozkakomosny Pýta sa, či to vyloženie 15 cm nie je málo. Úprimne tomu rozumiem, tiež som mal bohužiaľ tú česť s projektantom, ktorý mi projekt úplne odflákol a tam nasekal kopu chýb. Vyzerá to, ako keby väčšinu vykopíroval z iných projektov. Aj výrobca spirollu mi to prepočítal, že kvôli výmene na schody a prehybu panelov nebude stačiť hrúbka 20 cm, ale musí byť 25. @wazza Oslovte stavebný dozor (ak je to niekto iný ako projektant), prípadne nezávislého statika. Možno je to v poriadku, možno nie. Tu na fóre Vám asi niekto neporadí a ak aj poradí a Vám to spadne, nebude niesť žiadnu zodpovednosť.
Odpovědět
Dobrý den, máme HEB320 v délce 4000 mm, uzazení je 300mm.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od hon13zik:

Dobrý den, máme HEB320 v délce 4000 mm, uzazení j…
@hon13zik Já to měl přeložení taky 300 možná 400... 300 min si myslím...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?