Odpověď na příspěvek od franti_p:
To je rozhodně málo, předpokládám, že Spitilly Vá… @franti_p ytong má na toto pilierové tvárnice... je to klasická tvarovka ale v jednej polovičke je kruhová diera, takže keď sa tie cihle naskladajú do seba, je možné vložiť armovanie a vyliať betónom.Odpověď na příspěvek od josefx:
@franti_p ytong má na toto pilierové tvárnice... … @josefx Potřeboval jsme pevně daný rozměr, prtože jsme potřebovali aby to šířkou odpovídalo - navazovalo na krb Schiedel, takže jsme volili betonové a do nich výplň. Se přiznám že ty měkké Ytongové s malým průměrem pro výplň betonu / byť to zřejmě pak únosnost má / nevzbuzovaly plnou důvěruOdpověď na příspěvek od wazza:
Ahoj, prosim o radu. Myslíte, že je dostačující … @wazza HEB 320? To bylo dobrý tak na věži WTC, než to tam roztavil kerosen🙃 Tak to bych chtěl vidět ten staťák😁 No a celé tomu dává na frak, že je to uložený na ytongu s pevností 2–5 N/mm² s uložením 15cm.Odpověď na příspěvek od wazza:
Ahoj, prosim o radu. Myslíte, že je dostačující … @wazza A proč vlastně hledáte náhradní řešení a neuděláte to podle projektu?Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:
@wazza A proč vlastně hledáte náhradní řešení a … @jozkakomosny Pýta sa, či to vyloženie 15 cm nie je málo. Úprimne tomu rozumiem, tiež som mal bohužiaľ tú česť s projektantom, ktorý mi projekt úplne odflákol a tam nasekal kopu chýb. Vyzerá to, ako keby väčšinu vykopíroval z iných projektov. Aj výrobca spirollu mi to prepočítal, že kvôli výmene na schody a prehybu panelov nebude stačiť hrúbka 20 cm, ale musí byť 25. @wazza Oslovte stavebný dozor (ak je to niekto iný ako projektant), prípadne nezávislého statika. Možno je to v poriadku, možno nie. Tu na fóre Vám asi niekto neporadí a ak aj poradí a Vám to spadne, nebude niesť žiadnu zodpovednosť.Odpověď na příspěvek od hon13zik:
Dobrý den, máme HEB320 v délce 4000 mm, uzazení j… @hon13zik Já to měl přeložení taky 300 možná 400... 300 min si myslím...