Ahoj lidi, potřebuji se poradit, v RD nam postavili příčky z ytongu a nalepili je na sebe jen nízkoexpanzní pěnou. Je tenhle postup správný? Já myslela, že tam bude malta a v mezerách ta pěna🤔 Předem děkuji za info😉
@kofejn díky, sice to není nosné, ale i tak bych raději měla cement mezi, ach jo🤔 Viděla jsem to až teď, to by jim člověk měl stat za zadkem pořád🙄 Prý je to takhle pevnější🤦
Mají naprostou pravdu. Drží to mnohem lépe než malta nebo lepidlo. Takže můžete být naprosto v klidu. Akorát by se měla používat pěna přímo k tomu určená a ne nízkoexpazní.
Jestli to lepili běžnou "expanzní" pěnou, kterou se jen vyplňují otvory, tak bych je hnal sukovicí a neviděli by ani korunu.
Jak píše @l_sekanina, jsou na to speciální pěnová lepidla a musí se i dodržovat postup. Zbavit, prachu a snad i lehce navlhčit. Ale nevím, jestli to při použití na pěnu nevyjde dráž. To se vracím k prvním odstavci, čím že to tedy pěnili.
Já sám jsem stavěl vnitřní příčky z Ytongu a lepil jejich lepidlem. Koupil jsem si na nanášení přesnou lžíci od Ytongu, rozmíchal v kýblu a šlo to super.
Takhle vím, že to prostě drží, je to slepené a neobjeví se pak na omítce žádné praskliny.
Na pěnu jsem stavěl obvodové zdi Porotherm 44 a zase jen na jejich Porotherm pěnu a musím říct, že opravdu není pěna jako pěna.