Odpověď na příspěvek od zemina91:
Dobrý den, uvažuji o koupi domu, který má ale jed… @zemina91 Vezměte nohy na ramena a pryč od takové koupě!Odpověď na příspěvek od zemina91:
Dobrý den, uvažuji o koupi domu, který má ale jed… @zemina91 No je to slušný. Prodává realitka tak by měl být posudek statika.Odpověď na příspěvek od zemina91:
Díky za odpovědi, jde mi o to, jestli by to bylo … @zemina91 Mám zkušenost s podobnými domy - svah, praskliny atd. Ten roh zřejmě ujel cca o 2-3 cm, což není nic strašného, není to na spadnutí nebo na zbourání aspoň takhle na první pohled. Svah také není nijak zvlášť příkrý, čili neviděl bych zde riziko nějakého náhlého sesunutí apod. V první řadě se musí dořešit ty okapy, což bude na 99% primární příčina. Voda teče rovnou pod barák. Je potřeba tam dát trubky, které vodu odvedou dál od domu. Jinak se může problém během let klidně ještě zhoršit. Studnu bych nechal, ta má spíš pozitivní vliv. Jakmile se dořeší okapy a nechá se to trochu proschnout, máte v podstatě dvě možnosti jak to řešit. Buď jenom kosmeticky, čili prasklina se zapraví a bude se doufat, že to nebude praskat dál. Druhá možnost je, pokud to chcete řešit opravdu fortelně, dá se ta část podbetonovat. Já bych osobně řešil variantu č.1. Nejsem statik, jsme na veřejném fóru a informace jsou bez jakékoliv záruky.