Štít

Dobrý den, stavíme přízemní dům a už při jeho projektování jsme se domluvili, že nebudeme ve štítech dělat okna, protože podkroví nebude obytné a okno by tam bylo zbytečné. Teď toho ale asi trochu litujeme, protože po dokončení štítu to najednou vypadá takové holé a to okno by se tam dost hodilo. Máte někdo tip, jak udělat tuhle stranu domu se štítem hezčí? Nápis nám na relativně moderní novostavbu přijde hloupý a pak už mě napadá jenom hlava jelena :D. Ještě nám teda radili to okno tam dodatečně vyříznout, že prý to bude držet i bez překladu, ale zaprvé nevím, co by na to řekl stavební úřad, a zadruhé bych se asi bála mít okno bez překladu... Ale to už je spíš dotaz na stavebního dozora. Děkuji za jakýkoliv nápad, Zuzana
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od zuzzun:

Dobrý den, stavíme přízemní dům a už při jeho pro…
@zuzzun Udělat otvor, i pro překlad, osadit, dozdít. Technicky lze. Stavební úřad požádat o změnu stavby před dokončením. Pokud tam nemá být obytná místnost, tak to bude povoleno.
Odpovědět
Profilova fotka
Sluneční hodiny.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od pyramis:

Sluneční hodiny.
@pyramis 👍️
Odpovědět
Pokud mate otevřený strop až do krovu, tak idealne okno. Jestli budete mit pergolu v té části, tak bych ji udelala pochozi s zebrikem a vyuzivala to jako posed. Jinak se to da ozdobit třeba pomoci latí v tom stitu.
Odpovědět
Moc všem děkuji :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?