Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, z čeho byste udělali vnitřní příčku mezi ob… @rumcajk Kto stavia z VPC určite má zvyšky, mne tiež ostalo pol palety priečkoviek, tak rozmýšľam, čo s nimi. Je toho plný bazoš. Ak tam bude TV, tak si stenu ešte oslabíte rozvodmi elektro, zvuk, obraz a čo ja viem čo ešte, ja mám za TV taký tunel až k zemi a to by som do priečky nezasekal, mám to v širšej obvodovej stene. Pevnostne to problém nebude, ale hlukovo áno. Ak tam chcete TV, tak bude lepší ten sádroš, tie vysokopevnostné dosky telku v pohode udržia, tá nie je ťažká. Vo vate sa rozvody budú ťahať lepšie a neprídete o útlm zvuku.Odpověď na příspěvek od josefx:
Za mňa VPC. Ale hlavne plnú verziu. Kotví sa do t… @josefx Jestli mohu poradit, tak jdete do SDK. Mame vsechny pricky v dome reseny: dreveny rost z KVH, zadne ocelove profily. Vyplnene vatou, z obou stran zaklopene OSB a na to se jeste prisrouboval 9mm SDK kvuli jednoduchosti povrchove upravy. Tloustka pricek 14 cm a neni slyset slova.....jedine co to ticho kazi jsou dvere 😉Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Díky za tipy. VPC by bylo fajn v místě TV udělat … @rumcajk Ja si myslim, ze udelat pricku jake se delaji v drevostavbach je jednodussi nez ji vyzdit. My to zvladli svepomoci. Kotvi se do zakladove desky, a do vysky betonu/anhydritu se odizoluje. Tim, ze se zaklopi OSB je i neuveritelne stabilni a muzete na ni povesit co chcete. My mame na pricce zaveseny WC, z druhe strany je loznice a neni slyset ani splachnuti. V podkrovi jsme je kotvili i do krovu.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Díky za tipy. VPC by bylo fajn v místě TV udělat … @rumcajk Aj vysoké SDK priečky sa dajú riešiť, ale je pravda, že to už je trochu zložitejšie. Sú na to návody, nie je to problém ani svojpomocne, ale uznávam, že z VPC je to také blbuvzdornejšie. Kanáliky sú super, ale keď to budete stavať, po každom šáre to prepchajte násadou od lopaty, aby tam neostala malta. Káble s konektormi (ak ich tam budete ťahať) by sa tým tam strkali blbo, keby tam bola zatečená malta.Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:
Máme mezi technickou místností a obývákem obyčejn… @horst_fuchs Hluk je dosť subjektívny a ak to niekto rieši a má obavy už v štádiu projektu, asi mu hluk vadí.