Dobrý den,
letos na jaře chci začít se stavbou rodinného domu, jedná se o přízemní bungalow 19x10m včetně garáže.
Stavba bude provedena z Ytongu 250mm+120mm/polystyren/
Příčky jsou navrženy 100mm také Ytong.
Jedná se mi o to:
1. jestli budu moc do takto slabých stěn osadit venkovní rolety a jestli místo 250 nemám použít 300mm?
2.u příček 100mm nebude problém s hlukem z jednotlivých pokojů včetně koupelny?
3.v projektu mám pálenou tašku, chci použít betonovou kvůli ceně, nebude problém s váhou vůči obvodovému zdivu.(vazníky mám samonosné sbíjené jednoduchá áčková střecha)
Děkuji
S pozdravem
Tomáš
@komedak pokud je 250mm spocita a statikem jako dostacujici tak bych u ni zustal ALE dal bych tlustsi polystyren, protoze do 120ky se vam vlezou max zaluzie o sirce lamely 50mm, mozna jeste tak 60ky od Isotra. Ostatni potrebuji vice prostoru (pocitam ze budete okna osazovat na vnejsi hranu zdiva aby se co nejvice eliminovaly tepelne mosty). Dale k tloustce polystyrenu: spoctete si, kde bude vychazet rosny bod. Aby byl prave v polystyrenu a ne ve zdivu. Standardne se nyni dava min. 14cm.
S hlucnosti nemam u ytongu zkusenosti takze to prenecham kvalifikovanejsim. Co se tyce strechy opet to chce staticky vypocet...
@komedak jak pise @jumpmans tak tlustsi polystyren... my mame Porotherm 25 a navrzen byl polys 15cm ale museli jsme navysit na 20cm... pocitej s tim, ze samotny kastlik ma min 12cm na hloubku a vice... dle typu zaluzii... a idealne aby pod nim byl jeste nejaky polystyren skrz tepelne mosty... strechu musi posoudit statik
@mitote, ještě se chci zeptat, jestli máte přímo ty žaluzie v překladech /překlady na žaluzie koupené/ nebo pouze kastlíky uschované pod polystyrenem?
Děkuju
@komedak budou priznane kastliky s krycim plechem na polystyrenu... preklad nad okny mame tvoren vencem, ten bude zateplen asi 8cem extrudaku a na tom kasltik