Ytong 30

prosím o Vaše zkusenosti ohledně tohoto materiálu, popřípadě rady, nás dům by mel byt postaven z Ytongu 30 a 20 zateplení, mám trosku obavy o akustiku , a ze toho bude hodně slyšet, mate někdo takové zkusenosti třeba???...dekuji za Vaše nazory
Odpovědět
Jo, máme to úplně stejně: Ytong 30cm + EPS 20cm a zvuková izolace je mizerná.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od bread:

prosím o Vaše zkusenosti ohledně tohoto materiálu…
@bread Ak vám vadí zlá akustika, čo asi vadí, keď to riešite, tak z toho budete dosť sklamaní. Sused, čo sa vonku s niekým vykecáva, akoby stál len za plotom.
Odpovědět
A co takhle cihla? Nad tím jsi neuvažoval? Podle mě je to lepší než pórobeton obecně.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alesok:

A co takhle cihla? Nad tím jsi neuvažoval? Podle …
@alesok samozřejmě, ze uvažoval, ale ten ytong se mi zda takový jednodušší
Odpovědět

@alesok samozřejmě, ze uvažoval, ale ten ytong se…
@bread nebo mate třeba doporučení na nějaké cihly těchto vlastnosti???...myslím akustika, dekuji
Odpovědět

@bread nebo mate třeba doporučení na nějaké cihly…
@bread Tehly nevyberajte podľa jednoduchosti ale podľa požadovaných vlastností. A vo výsledku čo to je jednoduchšia tehla? Na akustiku doporučujem VPC 17,5 cm + EPS 26 cm. To bude mať zhruba rovnaký prestup tepla ako spomínaný sendvič z ytongu. Môžete dať viac EPS pre lepšiu izoláciu alebo vatu miesto EPS pre ešte lepšiu akustiku, ale to už mi príde zbytočné.
Odpovědět

@bread nebo mate třeba doporučení na nějaké cihly…
@bread Máme postaveno z cihel plněných minerální vatou Porotherm 44 T Profi. Akusticky jsou velmi dobré, tepelně-izolační vlastnosti podobné jako Ytong + polystyren. Cenově to u našeho bungalovu 130 m2 vyšlo asi o sto tisíc dráž, ale nelitujeme.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:

@bread Máme postaveno z cihel plněných minerální …
@horst_fuchs u nás prave řešíme, z čeho postavit, dům bude přízemní, 150m2 deska a teď prave řešíme jak najít tu zlatou střední cestu:)
Odpovědět

@horst_fuchs u nás prave řešíme, z čeho postavit,…
@bread záleží kde to stavíte pokud to není u nějakého tahu tak bych to neřešil my máme z porfixu a 14cm šedého a když jsou okna zavřené tak nejde slyšet že by se někdo venku bavil atd.
Odpovědět

@alesok samozřejmě, ze uvažoval, ale ten ytong se…
@bread Jednodušší v čem? Stavba domu není záležitost, při které se máš řídit pocity. U všech materiálů máš uvedené hodnoty, kterou jsou rozhodující, to je to, co je třeba si porovnat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?