Odpověď na příspěvek od lenica111:
Dobry den, chtela bych touto cestou poprosit o va… @lenica111 tak já bych se prvně zeptal, jak máte udělatnou hydroizolaci. Ta by přece ze spodu neměla nic pustit. Zvlášt když máte dům z roku 2017, takže relativně nový. Pokud ji máte udělanou špatně tak se nějakým rozsáhlejší opatřením nevyhnete. Dále tam může třeba i téct za tím dřevem, pod tím máte co?Odpověď na příspěvek od petr13:
@lenica111 tak já bych se prvně zeptal, jak máte … @petr13 my jsme dum nestaveli, ale hovorila jsem s predchozm majitelem, ktery dum i stavel a rikal mi, ze hydroizolace je natazena pres desku cca 20cm, tedy taky se mu nezdalo, ze by vzlinani bylo mozne/ze by se voda mohla do zdiva dostavat pres desku. Podle PD je na desce RADONELAST a deska je zateplena EPS ISOVER 100 Z 100mm. Pod provetravanou drevenou fasadou je pojistna hydroizolace - ta prkna jsou hlavni hydroizolacni vrstva (aspon dle projektu).Odpověď na příspěvek od lenica111:
@petr13 my jsme dum nestaveli, ale hovorila jsem … @lenica111 ok to máte tu horší variantu, lepší by byla izolační folie. Např. fatrafol. Podle mě může být problém u paty zdiva. Že to třeba navytáhli moc nahoru na tu zed. správně to má být vytaženo minimálně 30 cm nad terénem. Pokud je to např. v úrovni nebo dokonce níž, tak je tam pak problém. Nyní bych odšrouboval pár těch prken a uvidíte co tam bude dole.Odpověď na příspěvek od petr13:
@lenica111 ok to máte tu horší variantu, lepší by… @petr13 "Že to třeba navytáhli moc nahoru na tu zed" --> chapu to spravne, ze slovem "to" myslite ten RADONELAST? Dekuji!Odpověď na příspěvek od lenica111:
@petr13 "Že to třeba navytáhli moc nahoru na tu z… @lenica111 Ano myslel jsem tu hydroizolaci. To stejné co je pod deskou musí být i na stěnách aspon těch 30 cm nad terén.