Zkušenosti - 50ka cihla bez zateplení

Zobraz úvodní příspěvek
Dobrý den, pokud bydlíte v domě z 50ky cihly bez zateplení, jste spokojeni, nebo jste dodatečně zateplovali?
Odpovědět
1
9
10

Odpověď na příspěvek od michals11:

@richardd2 jako mě osobně to přijde že si to člov…
@michals11 Tepeln izolace slouží k eliminaci tepelného mostu, né k jeho vzniku. Ach jo. https://cs.wikipedia.org/wiki/Tepeln%...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od richardd2:

@michals11 souhlas, není nad to když máš dům jako…
@richardd2 @michals11 a co všechno jste použili na stavbu? myslím pro jaký druh nebo typ cihly jste se rozhodli a proč.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od richardd2:

@jirca456 Tak každému je lépe jinak. Já bych zase…
@richardd2 Môžete sem prosím dať konkrétny príklad rozpočtu modelovej stavby s jednovrstvým systémom versus sendvič, aby sme videli tú úsporu? Pretože ako počítam, tak počítam, tak mi to nevychádza.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@michals11 Tepeln izolace slouží k eliminaci tepe…
@kofejn cituji konkrétně z tvého linku "Typická jsou například napojení dvou různých konstrukcí (otvorové výplně – okna, dveře) nebo také změny v geometrii konstrukce (např. rohy). Dále pak prvky, které procházejí vrstvou tepelné izolace (např. kotvení pergol). "
Odpovědět
Profilova fotka
@bojkova já použil na obvody Heluz 50 Family 2v1 broušená. A dále jsem od nich bral taky příčky,překlady i ty roletové 3v1 a taky komín. Prostě ať to mám na komplet z jednoho materiálu, resp. od jednoho výrobce. Ono to pak i dobře vyjde cenově i s dopravou :-)
Odpovědět

@kofejn cituji konkrétně z tvého linku "Typická j…
@michals11 Správně. Tak tam najděte, že vzniká mezi izolací a cihlou.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@michals11 Správně. Tak tam najděte, že vzniká me…
@kofejn já ten pocit ale nemám. bydlím už několik let a žádné problémy s plísněma nemám. bral jsem tuhle volbu i proto že jsem měl v projektu daný pasivní dům. byl jsem pevně rozhodnutý pro tuhle variantu už od začátku. i okna jsem dal dřevohliníková s trojsklem.
Odpovědět

@kofejn já ten pocit ale nemám. bydlím už několik…
@michals11 Teď teda nechápu, na co je to odpověď. K pasivu vede několik cest a když se dodrží vše co má, tak se jimi k cíli dostanete.
Odpovědět
1
9
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?