Odpověď na příspěvek od michals11:
@richardd2 jako mě osobně to přijde že si to člov… @michals11 Tepeln izolace slouží k eliminaci tepelného mostu, né k jeho vzniku. Ach jo. https://cs.wikipedia.org/wiki/Tepeln%...Odpověď na příspěvek od richardd2:
@michals11 souhlas, není nad to když máš dům jako… @richardd2 @michals11 a co všechno jste použili na stavbu? myslím pro jaký druh nebo typ cihly jste se rozhodli a proč.Odpověď na příspěvek od richardd2:
@jirca456 Tak každému je lépe jinak. Já bych zase… @richardd2 Môžete sem prosím dať konkrétny príklad rozpočtu modelovej stavby s jednovrstvým systémom versus sendvič, aby sme videli tú úsporu? Pretože ako počítam, tak počítam, tak mi to nevychádza.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@michals11 Tepeln izolace slouží k eliminaci tepe… @kofejn cituji konkrétně z tvého linku "Typická jsou například napojení dvou různých konstrukcí (otvorové výplně – okna, dveře) nebo také změny v geometrii konstrukce (např. rohy). Dále pak prvky, které procházejí vrstvou tepelné izolace (např. kotvení pergol). "Odpověď na příspěvek od michals11:
@kofejn cituji konkrétně z tvého linku "Typická j… @michals11 Správně. Tak tam najděte, že vzniká mezi izolací a cihlou.Odpověď na příspěvek od kofejn:
@michals11 Správně. Tak tam najděte, že vzniká me… @kofejn já ten pocit ale nemám. bydlím už několik let a žádné problémy s plísněma nemám. bral jsem tuhle volbu i proto že jsem měl v projektu daný pasivní dům. byl jsem pevně rozhodnutý pro tuhle variantu už od začátku. i okna jsem dal dřevohliníková s trojsklem.Odpověď na příspěvek od michals11:
@kofejn já ten pocit ale nemám. bydlím už několik… @michals11 Teď teda nechápu, na co je to odpověď. K pasivu vede několik cest a když se dodrží vše co má, tak se jimi k cíli dostanete.Odpověď na příspěvek od bojkova:
@richardd2 @michals11 a co všechno jste použili n… @bojkova jako upřímně na začátku jsem nebyl stotožněný s tím vším co dnes mám, ale to si myslím že bylo jenom proto, že jsem toho vědel málo a nemal to prostudovaný a načtený. už když jsem šel do toho hlouběji tak mi více věcí začínalo dávat smysl a pak si už jen stačí dát pro a proti a určit si priority. u mě pak byla jasná volba cihla. @roman_ na googli je hodně článku. ohledně jednovrstvého zdiva. dnes má tepelnoizolační vlastnosti pro domy pasivní, ne pro nízkoenergetické. takže něco na tom asi bude :-)Odpověď na příspěvek od richardd2:
@bojkova jako upřímně na začátku jsem nebyl stoto… @richardd2 A aký je rozdiel v parametroch pasívneho domu a nízkoenergetického? Pretože mám pocit, že to nie je nikde presne definované a tak si výrobca môže napísať, že je to vhodné pre pasívne domy a je to len marketingový ťah. Budete dávať 4 cm hrubú systémovú termoizolačnú fasádnu omietku? Ešte som naživo nevidel nikoho, kto by to tak robil (lebo je to drahšie ako klasické zateplenie a nenašiel firmu, čo by to vedela urobiť) a pritom výrobca uvádza dané parametre vrátane omietky.Odpověď na příspěvek od michals11:
@kofejn já ten pocit ale nemám. bydlím už několik… @michals11 no tak zřejmě jsi vědel už od začátku co chceš a do čeho jít. myslím že tenhle typ domu je takový strop. ale zas má to svoje výhody, takže není odvěci si dopředu pozjišťovat co co znamená.Odpověď na příspěvek od richardd2:
@bojkova jako upřímně na začátku jsem nebyl stoto… @richardd2 Máte v tom poněkud zmatek. Posivní dům má spotřebu menší jak 15kWh/m2/rok. Nizkoenergetický má spotřebu menší jak 50kWh/m2/rok. Pasiv tedy má nižší spotřebu. Není to ale jen o zdivu. Záleží na mnoha dalších věcech jako lokace proti slunci, využívání slunečních zisků pomocí FVE a vhodných oken, vhodný přesah střechy, aby v létě nedocházelo k přehřívání, typ vytápění atd atd. Izolace obvodových stěn se na tepelných ztrátách podílí jen zhruba z 20% a na celkové spotřebě je podíl ještě menší. .Odpověď na příspěvek od richardd2:
@bojkova jako upřímně na začátku jsem nebyl stoto… @richardd2 cihla jakože na komplet celý dům? protože my jsme to jinak ani nechtěli. i když pan manžel nejdřív chtěl jít takým směrem že dá jenom obvodové zdi z cihly a uvnitř příčky ytong se zateplením. no když to jednal s architektem tak se na něho díval že proč si to takhle chce komplikovat.Odpověď na příspěvek od bojkova:
@richardd2 cihla jakože na komplet celý dům? prot… @bojkova obvodové zdivo cihla a vnitřní zdivo z ytongu/porfixu? A proč ne, je to jedna z variant řešení, která má svoje pro a proti.. ideál neexistuje ...Odpověď na příspěvek od kofejn:
@michals11 Teď teda nechápu, na co je to odpověď.… @kofejn já si myslím že pro dosažení pasivního domu je jednovrstvé zdivo výhodné, protože poskytuje vynikající izolační vlastnosti bez potřeby dodatečných izolačních vrstev a tím se spíš minimalizují tepelné mosty a zvyšuje se energetická účinnost. A za další je to také praktické z hlediska výstavby, protože jeho stabilita a tepelná ochrana jsou v jednom materiálu, což snižuje náklady na materiály a práci :-) No a v kombinaci s kvalitními okny a větráním s rekuperací vzduchu může takový dům dosáhnout optimální energetické bilance pro pasivní stavbu.Odpověď na příspěvek od michals11:
@kofejn já si myslím že pro dosažení pasivního do… @michals11 To je tu furt dookola.. Bolo nutné tu takýto príspevok dávať znovu po dvadsiate štvrté?Odpověď na příspěvek od roman_:
@michals11 To je tu furt dookola.. Bolo nutné tu … @roman_ Klasická reklamaOdpověď na příspěvek od roman_:
@richardd2 A aký je rozdiel v parametroch pasívne… @roman_ @zubr487 špatně jsem se vyjádřil zřejmě. Myslel jsem že když už má parametry na pasivní domy a nejen na nízkoenergetické tak na tom zřjemě nećo prostě bude. @bojkova a dobře jste udělali :-) máte prostě komplet dům z jednoho materiálu a myslím si že i s tím nebyl žádný problém. protože se někdy stává že některé stavebniny mají hold výpadek s některými materiálmi a pak člověk musí shánět jinde.Odpověď na příspěvek od roman_:
@michals11 To je tu furt dookola.. Bolo nutné tu … @roman_ @zubr487 jako já nevím jestli nečtete ale někdo se ptal co tím myslel a k čemu byla ta jeho odpověď. tak se pan michals vyjádřil. hned to shrňujete reklamu. já to vidím prostě jako skušenost a za mně je to obdivuhodný že si někdo dokáže až takhle potrpět na svém domě.Odpověď na příspěvek od xkarlos:
@bojkova obvodové zdivo cihla a vnitřní zdivo z y… @xkarlos neříkám že jestvuje nějaký ideál. no nám se to tak zdálo méně komplikovanější :-) @richardd2 přesně tohle byl tenkrát problém, že by jsme na něco museli čekat déle než bylo potřebné. takhle jsme to vyřešili rovnou všechno přímo od jednoho výrobce.Odpověď na příspěvek od bojkova:
@xkarlos neříkám že jestvuje nějaký ideál. no nám… @bojkova @richardd2 Tiež som mal tehly preklady a doplnky od jedného výrobcu, objednané v pondelok, na stavbe v piatok a to to išlo z Nemecka. A to nemám jednovrstvý systém. Ak si myslíte, že to majú v takom množstve na sklade stavebniny, tak to je celkom naivné, kamióny posielajú rovno z výroby na stavbu bez ohľadu na značku. A ak zrovna nejaký výrobca niečo konkrétne nemá skladom, tak je jedno cez aké stavebniny to objednáte, proste budete čakať. Kombinovať rôzne materiály môže byť naopak celkom výhodné, využijete iné vlastnosti na iný účel a môžete na tom aj ušetriť. Keď už by som napr. staval z pórobetónu, tak na priečky by som určite zvolil kvôli akustike niečo iné. Ale aj keby na telhlách ušetríte polovicu, tak na cene celého baráku to bude tak 5 %.