Nová

Velikost kuchyně s obývacím pokojem

Zdravím, momentálně jsme ve fázi projektu patrového domu a nemůžeme se shodnout na velikosti kuchyně s obývacím pokojem. Příteli se zdá akorát, mně to přijde malé. Nemám ráda stísněné prostory a chtěla bych se vyhnout tomu, že budem muset stěhovat nábytkem pokaždé, když přijde návštěva nebo se krkolomně nábytku vyhýbat, abychom vůbec prošli...Určitě tam budem mít kuchyňskou linku s ostrůvkem, mezi obývákem a kuchyní francouzské okno a kachlová kamna na druhé straně. Gauč si představuju min pro 4-5 lidí + nějaké křeslo...Na šířku by místnost měla mít 4.5 nebo 5 metrů a na délku 7 m. A těch 7 m mi přijde málo na to, že by tam měla být kuchyň s ostrůvkem a prostorný obývák. Můžete se prosím pochlubit, jak to máte řešené a kolik metrů na délku takové místnosti máte? Kdyby bylo i foto, bylo by to super, ať mám představu :) Mockrát děkuji!
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od karol3333:

Zdravím, momentálně jsme ve fázi projektu patrové…
@karol3333 já bych v první řadě vyřešil jídelnu... nikdy vás nebude jíst víc jak šest?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@karol3333 já bych v první řadě vyřešil jídelnu..…
@xkarlos tak maximálně by ještě přisunuli dvě stoličky a to je podle mně lidí až až 😀 bez-tak se všichni usadí raději v obývacím pokoji a nebo v létě na terase.
Odpovědět
Doporučuji si vybrat konkrétní model gauče, který se vám líbí a zkusit si ho zasadit do prostoru, protože gauč v projektu má tak možná 230cm na šířku a prostor zkresluje.
Odpovědět
Nemyslím si, že je potřeba víc židlí, už těch šest mi příde celkem dost.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od xkarlos:

@karol3333 já bych v první řadě vyřešil jídelnu..…
@xkarlos tak nejspíš by tam byl stůl "jen" pro 4 s možností rozložení pro 6...víc nám přijde zbytečné, když tam budem 2 + 2 děti + jednou za čas rodiče
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kiviky:

Doporučuji si vybrat konkrétní model gauče, který…
@kiviky no to jsem zkoušela a když dám větší gauč, tak už tam není místo pro nějakou skříňku nebo tak něco...přítel by to vyřešil tak, že by delší stranu dal prostě ke stěně pod oknem, což mi přijde jako blbost s televizí umístěnou tam, kde je v nákresu...takže se si fakt myslím, že ta místnost je hrozně krátká a bude to stísněné :( on mi ale tvrdí, že je to standard a větší se ty místnosti nedělají
Odpovědět
Profilova fotka

@karol3333 No já bych zkusila uvažovat úplně jinak. Já to mám hodně podobně, jen v jídelně kuchyň do G potom jídelnu s komorou a stolem pro 6 lidí, portál a pak obývací pokoj. Portál bych posunula víc do současné kuchyně, prodloužila příčku jak začíná kuchyň a tím bych získala víc prostoru. Návštěva obvykle sedí v jídelně, děti si hrají v obýváku a kdo chce, udělá si pohodlí v sedačce. A to mám větší dům, ale praxe je prostě taková. Asi bych ani nechtěla kuchyň tak na odiv, a to mám pořád uklizeno, ale... Navíc děti, hlavně když nejsou úplně fit třeba, nebo i o víkendu. Na stole v jídelně si malují a přitom mají puštěnou pohádku. Jídelna se víc využije. Zkuste víc popřemýšlel nad praktičností do budoucna, ale samozřejmě, každý to máme jinak 😉
Odpovědět

@karol3333 Vyměnila bych kuchyň s jídelnou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?