Zdravím všechny:) jsem moc ráda, že jsem šťastnou náhodou narazila na tyto stránky plné inspirace a dobrých rad. Je mi 24 let a právě procházím fází stěhování do městského bytu, kde budu bydlet sama. Nemám se s kým poradit ohledně zařízení a tak budu ráda, pokud mi tady někdo dá nějaký tip, nebo návrh. Hlavně teď řeším obývák, některé věci mám z předchozího bytu, proto mi to tam celkově nebude ladit tak, jak bych si představovala, ale to teď neřeším. Takže. Koberec jsem si koupila tento - viz obrázek jedna. Protože v pětimetrovkách moc výběr nebyl, mám takový došeda, i když jsem původně chtěla dohněda, nicméně líbí se mi i tento.
Sedačku mám z předchozího bydlení, je černá se stříbrným protkáním, časem si pořídím novou, ale až budou peníze. V Kika jsem si koupila konferenční stolek, stolek pod televizi a polici na zeď k televizi, viz foto. To je vše, co tam zatím mám.
Takže - jakou barvu byste volili na závěsy a polštářky, případně tapetu nebo vymalování? Původně jsem měla představu o hnědém, teplém obýváku, zkusím přiložit fotky, ale nevím, vzhledem k sedačce a koberci, zda by to k sobě ladilo. Jedna stěna by se mi líbila čokoládová, nějaký kousek, ale nevím, zda je to vzhledem k velikosti obýváku vhodné...tapetu mám koupenou hnědou, ale nevím, zda ji tam mám dávat.
Ach jo:) díky moc, fotky bohužel přímo z bytu nemám, nemám funkční foťák, ale dodám.
1. foto - můj koberec
2. foto - skříňka pod TV(je v kombinaci s bílou, protože budu kupovat bílé police asi)
3. foto - mám tu polici nad televizí
4. foto - podobný mám gauč, akorát menší
Taky jsem pro zelenou nebo něco žlutého, ale ne křiklavou žlutou. Já mám obývák laděn do podobných barev co Vy a mám tam zelenou tapetu (do půl stěny za televizí) a také zelené doplňky a vypadá to dobře.
Zelenou jsem právě měla v předchozím bytě, tak jsem chtěla změnu, ale je pravda, že se mi líbila...dokonce se mi v Ikea líbí závěsy se zeleným motivem, tak to ještě zvážím:) každopádně uvítám další tipy
@panijani Udelejte si to hlavne tak, aby se Vam to libilo. Vy v tom budete bydlet. Ne lidi, kteri Vam tady poradi. Preci musite mit nejaky nazor, ne? Pro inspiraci, co treba fotky na googlu... http://www.google.com/search?q=brown+... nebo tady. Rozhodnuti uz by melo byt na Vas. Ja bych treba zelenou ani zelenkavou nedelala, co clovek to nazor. A je jen na Vas, jak si to udelate. Hodne stesti!
@panijani Založila jsem pro tebe jedno album s tím, co hnědého jsem našla ve své sbírce. @marketajuppova má pravdu - nedá se řídit tím, co se jen napíše. Moc doporučuji najít si pár pěkných inspirací a úplně nejlepší zkušenost mám s obyčejným programem "malování". Vyfotím si příslušnou místnost, fotku otevřu v programu malování a vytvářím a ukládám milion variant: s několika různými závěsy, až si vyberu závěs, tak k němu zkouším různé odstíny výmalby nebo naopak :-)