Prosím o radu jaké vybrat interiérové dveře výšky 210cm. Ideálně, aby byly bez příplatku oproti klasickým 197cm. Ale můžou být i tipy, kde jde připlatit, pokud to nebude příplatek 100% 🙂 děkuji
@qeszi koukali jsme na ně, ale je to teda raketa 😒 Přemýšlíme ještě nad reverzními dveřmi a to už bychom se asi u SAPELI nedoplatili, tak zkouším ještě tip na jinou firmu. Ještě jsme koukali na Sepos ten má sice příplatek, ale 300Kc na dveře, což je pořád oproti sapeli cenově jinde.
@duck09 My jsme hodně koukali na provedení dveří, prošli jsme toho hodně a nakonec zvolili Sapeli a jsme moc spokojeni. Ale samozřejmě každý má jiné priority 😉 A také Sapeli byli jedni z mála, kteří nám byli schopní udělat posuvné dveře v šířce 120 cm...
@qeszi Jasně, chápu. My byli včera poprvé se podívat. Sepos máme už 9 let v bytě,co teď bydlíme a jsme spokojení, tak to asi dopadne zase stejně 🙂 Ještě zvážíme ty reverzní, musíme to objet a podívat se.
@norikakaa O polské normě taky víme, včera jsme na to právě koukali v jednom showroomu. Je to jedna z možností, dělá bez příplatku prý Porta, M3, DRE ... Ale jedny dveře v nosné stěně máme už na 210cm, příští týden se zdí příčky, tak chci ještě nějaké názory. Ta nosná by se mohla snížit dolepením na těch 206cm.
Nechali jsme si dělat u truhláře. Nevím, kolik stojí u Sapeli, nás to vychází necelých 10tis. bez DPH včetně obložek, klik, pantů, prostě se vším všudy.
@duck09 do baráku jsem objednal 210 cm Hormann. Mají i vyšší , záleží jak máš hluboko do peněženky. Kvalita Hormann se mi zdála podstatně lepší než SAPELI.
Lidi, je snad jasný, že dveře za 15tis budou prostě JINÉ, než za 6tis. Neřešte výrobce, dodavatele, distributora a podobný blbosti, protože je to jedno. Poptávejte váš požadavek na stejný rozměr, typ, užití, konstrukce křídla a povrch dveří.
@panlorenc a kdyz budu poptavat stejny typ dveri, rozmer, vypln, povrch atd. vse totozne a jedny budou stat 15 tis a jedny 6 tis, tak jsou JINE nebo ne 😄 ? Odpoved je: mohou byt. Kazda firma ma jiste jine stroje pro vyrobu dveri, jiny servis, jinak nastavenou financni politiku firmy.
My máme také Sapeli, zatím krátce, ale jsme spokojeni, dveře jsou krásné. Máme bílé CPL s mini zárubní, bezfalcové, s černou hliníkovou lištou a s magnetickým zámkem. 210 byly bez příplatku a ještě jsme chytli 20% slevu. I tak byla cena dosti vysoká, ale zase doufám, že vydrží hodně dlouho.
@jenye Dobrý den, jak jste s dveřmi spokojeni po roce používání? Máme vybrané u Sapeli to samé co vy - bílé CPL, bezfalc, čern. hliníková lišta a i ten magnetický zámek bychom chtěli. A měla byste i nějakou fotku? Moc děkuji předem.
@veronika_svobodova_skodova Bílé jedině lakované. CPL nejsou nikdy takové bílé, jaké očekáváte. Za pár let začnou žloutnout a můžou se i začít odlepovat hrany.
@petrincak@veronika_svobodova_skodova Že po čase začnout žloutnou je nesmysl stejně jako že se u CPL začnou odlepovat hrany. Zvolili jsme sice bílé, ale se vzorem, kdy není vidět ušpinění jako na hladkých a hliníkové hrany.
@veronika_svobodova_skodova Jsme spokojení moc. Vypadají stejně jako v den montáže. Jsou opravdu dost odolné, takže ani děti je ještě nedokázaly někde poškrábat...naštěstí. Já popravdě moc nechápu to protěžování laku, který je dost náchylný. A ať jsem se snažila sebevíc, tak na prodejně jsem mezi lakem a CPL neviděla rozdíl...jen v ceně. A personál mě vždy z laku zrazoval, takže i kvůli dětem jsme dali CPL a jsem spokojená🙂