Jaky beton do prekladu

Ahoj, budeme delat zelezobetonove preklady a nevime jaky typ betonu pouzit. Je OK mit 25/30 XC1 s frakci 8/16?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od cast:

Ahoj, budeme delat zelezobetonove preklady a nevi…
@cast To myslíte vážně?
Odpovědět
Zapomnel jsem dodat, ze prosim pouze o relevantni odpovedi, dekuji.
Odpovědět

Zapomnel jsem dodat, ze prosim pouze o relevantni…
@cast Relevantnú odpoveď nájdete jedine v projekte.
Odpovědět

Ahoj, budeme delat zelezobetonove preklady a nevi…
@cast jeden díl cementu a 3 díly štěrku.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@cast Relevantnú odpoveď nájdete jedine v projekt…
@roman_ tam prave betony mam uvedeny vsechny krome toho do prekladu :-/ projektanta jsem dotazoval a bez odpovedi.
Odpovědět

@roman_ tam prave betony mam uvedeny vsechny krom…
@cast Zřejmě proto, že by nikoho nenapadlo dělat si překlady doma na koleně. A projektant od toho samozřejmě dává ruce pryč.
Odpovědět
Nevím proč by někdo dělal překlady doma, to bych tam radši zazdil trám. Je to ještě levnější, stejně pevné a je to hned. Nebo Pz desky nebo klidně 2x L a cihla doprostřed a zvrchu beton
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od jozkakomosny:

@cast Zřejmě proto, že by nikoho nenapadlo dělat…
@jozkakomosny Preklady sa bežne šalujú spolu s vencom, pokiaľ sú až pod stropom, s tým nie je žiadny problém. Obzvlášť u tenkého VPC (z ktorého stavia @cast) je to celkom bežné. U VPC sa nerieši žiadne zateplenie prekladu, je to prostý monolitický ŽB. V tom prípade sa ale do projektu dáva výkres výstuže. @cast Vylial by som to betónom, čo bude vo venci a ideálne spolu s vencom. Výkres výstuže požaduj po projektantovi. Ak by si použil systémový preklad, tak ten má v sebe dva roxory D12, ale ten sám o sebe nosný nie je, musia sa domurovať doplnkové tehly alebo veniec nad to. Do tej doby musí byť podložený a bacha, nad 2 m sa už dosť prehýba, tak ho treba stojkami vyrovnať aby nebol krivý.
Odpovědět

@jozkakomosny Preklady sa bežne šalujú spolu s ve…
@roman_ diky. Systemove VPC preklady mam jen nekde, cca 11 prekladu mam zelezobetonovych. Na ty zelezobetonove mam vykres vyztuze vcetne typu armatury a provazani, typ betonu tam ale neni :-/ Stojky i tramky mam, podpirat se bude. Mam na prekladech skladany strop, takze nemuzu preklady vybetonovat az s vencem.
Odpovědět

@roman_ diky. Systemove VPC preklady mam jen nek…
@cast A projektant nekomunikuje alebo sa nechce vyjadriť? Pretože by to nemal byť problém. Prípadne kontaktuj dozor (ak to nie je ten istý človek).
Odpovědět

@roman_ diky. Systemove VPC preklady mam jen nek…
@cast Když vám neodpoví projektant, tak každym pytli je návod. Tím jsem se řídil, překlady jsem vibroval. Drží a nikde nic nepraská.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@cast Když vám neodpoví projektant, tak každym py…
@kofejn Na toto by som sa radšej spoľahol na betón z betonárky.
Odpovědět
Článek se načítá

@kofejn Na toto by som sa radšej spoľahol na betó…
@roman_ Ono vozit beton na překlady pro dvoje dveře a jedno okno na zdi 15cm je jako jít s kanónem na vrabce. Pevnost zajišťuje armování, beton musí v podstatě jen zajistit aby se železo nehnulo. Nakonec jsem tak udělal i překlad nad vratama 3,5m. Tam to jistil stropní nosník. Věnec a nosník už jsem zalil betonem z betonárky a s pumpou.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od kofejn:

@roman_ Ono vozit beton na překlady pro dvoje dv…
@kofejn Jasné, ja som vždy spojil betonáž viac vecí naraz, vence so schodiskom, špáry v spirolloch som spojil s betonážou susedovej základovej dosky a tak. Miešať a kýblovať betón do prekladu sa mi nechcelo, pumpa je pumpa, ušetrí mraky času. A hlavne som sa na to úplne necítil, keď som na stavbe väčšinu času sám.
Odpovědět

@kofejn Jasné, ja som vždy spojil betonáž viac ve…
@roman_ Tohle už je jen garáž, tam jsem spojil pumpu jen pro lití základů garáže a stropu verandy. Naštěstí mám výhodu, že beton v míchačce či kýblu už mi připraví synek. A opravdu hodně pomůže, když je někdo k ruce, co něco podrží, přinese a tak.
Odpovědět
Jenom pro uzavreni diskuze - po konzultaci s dozorem i projektantem budeme objednavat z betonarky 25/30 s frakci 4/8.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?