Jaký okenní profil?

Ahoj, jsme ve fázy, kdy se začínáme rozhoupávat k výběru dodavatele na okna pro naši novostavbu. Již se nám vrátili nějaké nabídky na různé profili (i zde na fóru doporučované). Co mě ale dnes překvapilo, tak je zpráve ze Slovaktualu, že okna Pasiv ID8000 využívající profil Aluplast profil Pasiv ID8000 využívá regnerát (recyklát) a že to tak musí dělat všichni výrobci v EU, protože je to její nařízení. Nevíte jak to je? Máte někdo seznam okenních profilů bez recyklátu? Ještě uvažujeme o profilu Veka MD 82, u kterého nám je tvzeno, že je právě bez regenátů. Ale teď nevím. Je fakt, že u Veka 82MD se chulubí, že je to prvoplast, což u Slovaktual není napsané nikde.. Klidně budu rád za doporučení i jiného výrobce či přímo firmy. Díky
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, jsme ve fázy, kdy se začínáme rozhoupávat k…
@rumcajk tak ani Sulko nemají v nabídce okna bez regeneratu...
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, jsme ve fázy, kdy se začínáme rozhoupávat k…
@rumcajk Musia mať možno nejaké množstvo recyklátu, ale podľa mňa to môžu urobiť tak, že niektoré profily sú čiste z recyklátu, aby niektoré mohli mať čiste z prvoplastu a tým naplnili percento, čo potrebujú pre EU. Ale to je len moja hypotéza. Každopádne si urobte výlet ešte do Internormu, cena je vyššia, ale ten rozdiel je poznať na prvý pohľad. Zrazu Vám všetky ostatné okná prídu hnusné :D Nakoniec sme sa pre nich rozhodli a túto položku rozpočtu prečerpali. Ak by ste tam chceli, viem poradiť, ktorému zastúpeniu sa radšej vyhnúť, ale to akurát tak do správy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@rumcajk Musia mať možno nejaké množstvo recyklát…
@roman_ dejte mi prosím vědět. Internorm byl ve hře a možná se tam vrátí. Máme od nich naceneni o 100k dražší než jinde... Ale.. kdo ví. Jediné co nás mimo ceny od nich odradilo, je nedostatek barev. Chceme nejlépe černé.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@roman_ dejte mi prosím vědět. Internorm byl ve h…
@rumcajk My sme od nich zvolili čadičovú šedú, nechceli sme antracit, bol nám už príliš tmavý. Minulý týždeň som o desiatej ráno na slnku na východnej strane nameral na povrchu okna 71 °C (povrch bielej fasády 35 °C). Myslíte, že bude oknám čirna farba robiť dobre? Tam 80 °C a viac nebude žiadna výnimka. A ak čiernu, tak rozhodne nie fóliovaný plast, to sa po 10 rokoch začne šúpať. Keď už plast, tak s aluklipom.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

@roman_ dejte mi prosím vědět. Internorm byl ve h…
@rumcajk Taktiež hlasujem za internorm. Máme na dome plastohliník a spokojnosť. Kvalitou sú úplne inde. A dizajnovo sú oproti nim ostatné okná naozaj hnusné :-) A čiernu zvonku nedoporučujem. To okno bude trpieť jak blázen. Je to síce pekné, ale absolútne nepraktické.
Odpovědět
Hele ten Internorm by byl v konečném důsledku i akceptovatelný finančně, ALE ty jejich barvy. To je děs. Malý výběr a dřevodekory se nám nelíbí. Takže touto cestou pravděpodobně nepůjdeme... Dokázal by tu prosím někdo fundovaně napsat, které profily jsou tedy bez regranulátu. Případně je otázkou zda se toho bát...? V Německu se předhání kdo bude víc eko a ten regranulát tam asi prvděpodobně cpou všichni. A pakliže je na to směrnice, tak je to jasné. V principu proti tomu nic nemám, když to nenaruší techniku a zdravotní nezávadnost okna.. Ale přesto by mě zajímalo, jak na tom jsou ty které profily. Profil Veka MD 82 podle všeho také obsahuje regranuláty.. Tak nevím.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Hele ten Internorm by byl v konečném důsledku i a…
@rumcajk Skôr ako na granulát sa zamerajte, aby to bol profil z poctivého hrubého plastu. Ak sa vás budú snažiť presvedčiť, že tam musí byť uzavretý oceľový profil dookola okna, ktorý má tú hlavnú nosnú funkciu, tak ten má inú funkciu. A hlavne v rohoch okna rozhodne nie je nijak pospojovaný, narozdiel od plastu. Nosný by mal byť ten plast. A internorm dokáže vyrobiť za príplatok cca 10 % akúkoľvek RALku. Ale to už cena zas o niečo narastie.
Odpovědět
Sám si v závěru pořádně prověřte dodavatele, od kterého ty okna pořídíte. Na trhu je docela dost šejdířů, kteří chtějí ze zákazníka jen vytáhnout peníze, a přeprodávají mu nějaká levná polská nekvalitní okna, která se tváří jako česká kvalita. Po které určitě sáhněte, máte tam pak jistotu kvality a hlavně záruky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?