Zdravím, po letech konečně finišujeme s kompletní rekonstrukcí, peníze se samozřejmě tenčí a nyní jsme u výběru dveří. Vybrali jsme si v Sapeli, žádné extra výstřelky - dýha, v podstatě nejlevnější tam nabízené kování (do 1000Kč), 14 dveří, žádné výjimečné rozměry, přesto na konci cenová nabídka téměř 180tisíc Kč. Popravdě jsem počítala s rozpočtem max 10 tis na dveře. Cena dveří cca - 4500, zárubně 4400, montáž/ks 2000, kování 1000, to vše bez DPH a jsme tam kde jsme.
Má někdo nějaký tip, kam případně jinam? Nechceme nejlevnější dveře, na druhou stranu moje představa je, že 10tis na jedny dveře musí stačit🙂
Naše firma, která nám stavěla dům na klíč, bere od Siko. Prý s nimi mají dobré zkušenosti. My teprve budeme vybirat, tak jsem zvedava, co ostatni zde napisi.
@luminel Dokončuju rekonstrukci a už bydlím. Narychlo jsem potřeboval 2 dveře. Koupil jsem v hornbachu nejlevnější dvere za 1000Kč a obložky za 2000Kč. Na běžné používání stačí. Montuju si sám, cca hodinka práce s pauzou na kafe. Když se zničí, tak mě to nebude štvát a koupim za litr další, než kdyby to byly dvere za 5 litru. Ale cenu budete mít cca stejnou ať vyberete sapeli nebo nějakou jinou známou značku
@luminel co zkusit truhlare v okoli? Meli jsme nacenene sapeli, cag, a jeste nejake luxusni v brne a kvalitou se to neda srovnat s tim truhlarem. Kdokoliv k nam prijde, tak chvali dvere.
Cenove byl podobny, jak to mas ty s tim rozdilem, ze montaz byla v cene dveri-coz ve vetsim mnozstvi udela celkem dost.
@luminel Ty ceny prostě odpovídají. Radila bych objednat přes truhláře, může ty stejné dveře objednat na sebe - on se dostane na jinou cenu než běžný zákazník. Zrovna Sapeli prodává Jaf Holtz, zaregistrovaný truhlář má u nich slevu minimálně 15% a i kdyby si za montáž účtoval stejně jako máte v nabídce, tak bude výsledná cena jistě nižší.
Naše stavební firma bere dveře od Erkado, mají na eshopu konfigurator ceny, takze jde nezávazně vyzkouset, jak to vyjde. Nás vyšly lepší a prosklené cca 8 tisíc. Je pravda, že montáž není v ceně.
Pěkné pondělní ráno,
My máme dveře týden od firmy sepos, zatím spokojenost a objednávání jsme u nich na doporučení neznámých, máme 11 dveří z toho jedny do pouzdra a jedny protipožární, včetně kování zarubni montáže (bez akrylatovani to sidelame sami) 90 tis sDPH
Máme tam i 4 atypy.
Koukněte na LaSamba. Já jsem s nima naprosto spokojená, mají velký výběr, cena bezkonkurenční. Sice bez montáže, ale to zvládnete svépomocí jako manžel který to dělal poprvé v životě.
Take mame Dre dvere. Manzel je byl vybrat v Polsku, zaplatil zalohu a asi za 3 tydny nam je privezli a doplatili jsme zbytek v hotovosti. Je to typ Deco, 4 prosklene, 4 plne, 1 posuvne. Dekor dub polsky. Bez kliky a bez montaze. Cena je i s dopravou (250 zl.). Po prepoctu cca 37.700,-.
My bereme od Erkado, maji teď akci 20% treba na magnolie, které jsou plné (ne voština) a když vezmete i oblozky, tak dostanete celkem hezké kliky zdarma. Při počtu 14ti dveří si ještě řekněte o slevu. Na 17 dveří ( stavíme zároveň se známými) jsme dostali slevu dalších 10 000. Kvalitu vám řeknou jiní, co je mají už dýl. Já zrovna u dveří extra kvalitu nevyžaduju. Nemyslím si, že je to u vnitřních dveří potřeba. A obecně, najděte si treba tady na střeše někoho, kdo staví zároveň, jako vy a všude poptavejte množstevní slevy, udělá to balík.