Kömmerling 88, Salamander Bluevolution 92, Aluplast ID 8000, Veka 82 MD

Ahoj, posbíral jsem několik nabídek na okna. V názvu diskuze je výčet profilů oken. Je mezi nimi nějaký top, nebo naopak profil, kterému se vyhnout? Cenové nabídky vychází víceméně podobně. Nejvíce se zatím přikláním k Bluevolution 92 u kterého mám pocit od firmy z dobré montáže. Líbí se mi i Aluplast ID 8000 od Slovaktualu, zde ale s montáží váhám. (Nevím zda pobočka Přerov vs. Zlín) Na další zmíněné profily nemám zhlediska montáže reference. Jedinou nevýhoda Kommerlingu a Veky vidím ve středovém těsnění, které je tvořeno jen jazýčkem/fáborkem, kdežto Bluevolution 92 a Aluplast id8000 mají středové těsnění dorazové. Co se týček kvality profilů, tak mi příjdou osobně na stejno a domnívám se, že výběrem ani jednoho profilu nešlápnu úplně vedle. Je moje úvaha správná? Spíše se zaměřit na kvalitu montážní firmy? Díky za sdílení zkušeností.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od rumcajk:

Ahoj, posbíral jsem několik nabídek na okna. V n…
@rumcajk Doporučujem omrknúť ešte okná od internormu. Sú cenovo inde, ale možno vás presvedčia, pretože sú kvalitou a dizajnom skutočne niekde inde. Pri výbere všeobecne sa zamerajte na parametre prestupu tepla, môže vám byť ukradnuté, či má profil 5 alebo 8 komôr. A potom vyberajte kvalitnú firmu, ktorá má kvalitných montážnikov. Sprasená montáž vám aj z okien od internormu urobí problémový šunt. A nemenej dôležité je zasklenie, požaduje čo najnižšií prestup tepla a čo najvyšší solárny faktor. Topka na trhu je Ug = 0,5 a súčasne g = 0,6 a to väčšina mnou oslovených výrobcov nedokázala splniť.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@rumcajk Doporučujem omrknúť ešte okná od interno…
@roman_ díky za info, ano s Internorm jsem v kontaktu, bohužel jsou o 120k dražší než nabídky ostatních. Na jednu stranu by se to dalo akceptovat, ale takto to je zatím téměř u všeho. Již jsme otevřely krov, ok přijde klima dlažba čerpadlo atd. no prostě musíme se držet budgetu. Co je výhodou a je to pro nás velké plus, máme nabídku od firmy co dělá i Internorm jako variantu B Salamander bluevolution 92 + montáž od nich. Proto jsem pro ten Salamander nakloněn.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?