Odpověď na příspěvek od rumcajk:
Ahoj, posbíral jsem několik nabídek na okna. V n… @rumcajk Doporučujem omrknúť ešte okná od internormu. Sú cenovo inde, ale možno vás presvedčia, pretože sú kvalitou a dizajnom skutočne niekde inde. Pri výbere všeobecne sa zamerajte na parametre prestupu tepla, môže vám byť ukradnuté, či má profil 5 alebo 8 komôr. A potom vyberajte kvalitnú firmu, ktorá má kvalitných montážnikov. Sprasená montáž vám aj z okien od internormu urobí problémový šunt. A nemenej dôležité je zasklenie, požaduje čo najnižšií prestup tepla a čo najvyšší solárny faktor. Topka na trhu je Ug = 0,5 a súčasne g = 0,6 a to väčšina mnou oslovených výrobcov nedokázala splniť.Odpověď na příspěvek od roman_:
@rumcajk Doporučujem omrknúť ešte okná od interno… @roman_ díky za info, ano s Internorm jsem v kontaktu, bohužel jsou o 120k dražší než nabídky ostatních. Na jednu stranu by se to dalo akceptovat, ale takto to je zatím téměř u všeho. Již jsme otevřely krov, ok přijde klima dlažba čerpadlo atd. no prostě musíme se držet budgetu. Co je výhodou a je to pro nás velké plus, máme nabídku od firmy co dělá i Internorm jako variantu B Salamander bluevolution 92 + montáž od nich. Proto jsem pro ten Salamander nakloněn.