Recyklát, lhaní prodejců Ryzí okna, Vekra

Dva měsíce se věnuji výběru oken viz moje vedlejší diskuze. Co mě hrozně štve je lhaní prodejců na téma prvoplast a recyklát/regranulát. Postupem času jsem zjistil, že všechny známé profily na evropském trhu MUSÍ obsahovat recyklát/regranulát. Německé firmy se předhání, kdo bude zelenější, staví linky za miliardy a řada českých prodejců vám stále tvrdí, že zrovna jejich okna recyklát v žádném případě neobsahují. Opak je pravdou a je naprosto běžné, že obsah recyklátu je 30% (i v profilech typu A). Pozor - Áčkový profil nemá nic společného s obsahem recyklátů, ale se šířkou stěny. Někteří prodejci rádi uvádí, že ačkové profily jsou bez recyklátů a béčkové recyklát obsahují. Prosím Vás, proč lžou? Pro mě to je hned stopka, můžou mi předložit nabídku, jakou chtějí, ale když ze mě dělají hlupáka, tak děkuji nechci. Zamýšlím se, proč to ti prodejci dělají? Buď to neví a jsou nevzdělaní (ale je zvláštní, že já jako laik si to zjistím během pár minut) spíše to tedy dělají záměrně a klamou zákazníka, aby jej smotali a přesvědčili, že právě jejich profil je na rozdíl od konkurence něco víc. Obojí je špatně. Setkal jsem se dokonce s tím, že paní tvrdila, že sice ano recyklát obsahovat musí, ale firma to obchází tím, že z toho dělá jen krytky a různé drobnosti. Taktová blbost. Stačil jeden hovor na oficiální zastoupení Veka v ČR a pravda byla na stole. Veka 82 MD má okolo 29% příměsí z recyklátů. Oficiální informace od technického poradce českého zastoupení VEKA pan Andreje Šípa. (dohledáte na stránkách veka.cz) Ono totiž člověk z fabriky by vám na rozdíl od prodejce neměl lhát. Opravdu mě tady to neférové jednání prodejců nebaví. A úplně vidím, že na nějakou babičku nebo stréca z vesnice to funguje. Chudáci si to neověří a pak žijí v bludu, že jejich okna jsou něco víc a nemají recyklát. Setkal jsem se s tím i u relativně mladých lidí. Některé firmy takto klamou bezostychu na svých webovkách. Příkladem takových podvodníků (ano nemám jiné slovo, když záměrně lžete) jsou například ryziokna.cz další známý například Vekra.cz viz přiložené printscreeny z jejich stránek ze dne 27. 8. 2024. Co dělá ČOI? Je takové záměrné klamání zákazníka v pořádku? Pokud u nich poptáváte, nechte si schválně vystavit nějaký oficiální certifikát, že jsou okna ze 100% z prvoplastu bez příměsí recyklátu/regranulátu jak tvrdí. Nic takového vám oficálně nevystaví, protože není co a není jak. Certifikát, že profil je třídy A nerovná se potvrzení, že je bez recyklátů. Výše zmíněné firmy se nebojí lhát dokonce v kupní smlouvě, ve které tvrdí, že jsou okna bez příměsí recyklátů. Naopak smekám před zastoupením Slovaktualu (Přerov, Zlín), Internormu (Vyškov), Sulka (Olomouc), kteří hrají rovinu, nedělají ze zákazníků blbce a příměsy recyklátů vám normálně potvrdí a vysvětlí celou situaci ohledně toho. Je velice zvláštní, že stejný okenní profil je u jednoho prodejce z recyklátami (normálně to přizná) a u druhého se dušují, že to v žádném případě nemají. Viz například okenní profily Veka 82 MD. Ale i další. Takže pozor, nenechte se opít rohlíkem. A dobře si rozmyslete komu dáte vydělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Marketing ohľadom okien je v ČR úplne pokrútený. Ale za 5 korún si tu zase každý nechá vŕtať koleno. A došlo to až do takého absurdistánu, že je bežné, že okná majú živostnosť 15 rokov. To ti tvrdí ale predajca. A všetci to tak nejako berú za samozrejmosť. Je to pritom dobrá blbosť, okná ťa pri kvalitnom výrobku úplne vpohode prežijú. Ale tu sa to lepí na každom rohu z pochybných profilov, tak jasné, že to dlhšiu životnosť nemá. Napísať si na stránky, že je profil nemecký, nie je vôbec záruka kvality. Väčšinou je to aj tak nejaký sh*t dovezený z východu európy. A korunu tomu nasadil antracit. Tak nielen, že sú tie profily poddimenzované a krútia sa aj bez väčších externých vplyvov pod vlastnou váhou, ale ešte niekoho napadlo aj dať tomu antracitovú farbu. Zákazník jásá a základy fyziky idú do prdele. Tepelná rozťažnosť a tepelné namáhanie plastu a životnosť antracitovej čiernej na slniečku je úplny splnený vlhký sen každého šmejd predajcu. Tie okná už neprežijú ani 15 rokov. Podojili sme zákazníka, za 10 rokov to bude meniť komplet znovu, podojíme zase. Osobne máme okná od zastúpenia Internormu vo Vyškove a silno doporučujem. Samozrejme cena je niekde úplne inde ako za "český štandard". Ale kvalita o 100 levelov inde, montáž ani nehovorím.
Odpovědět
Profilova fotka
Tímto jsem se nechtěl zbytečně zabývat a proto jsem volil hliník. Ano, je to dražší, ale věřím, ze mě přežije. Pokud bych ape plastová okna musel během života měnit, tak už bych na tom prodělal.
Odpovědět
A kterého výrobce jste nakonec vybral ?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od ocip:

A kterého výrobce jste nakonec vybral ?
@ocip Asi to dopadne na Vyškovskou pobočku Internormu. Ve hře jsou/je ještě Slovaktual, ale tam si nejsem jistý montáží. Ono dneska podle mě nejde koupit blbé okno/profil, ale klíčová je opravdu montáž.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?