Ahojky, rozesilam aktualne CN na okna jak ve verzi plast, tak drevo. Zatim mi prisla prvni CN na 260 tis. Jake mate zkusenosti, jak moc se lisi nabidky mezi firmami? Nemyslim ted drevo/plast, ale skutecne rozdíly mezi firmami. Dekuji
Vždyť ani nevíme kolik oken, jak velká atd, my máme třeba na celkem 13 oken, z toho HS portál 3x2,375 a 2. okno pevné co bude s HS tvořit roh také 3x2,375 CN pod 300 v plastu, barva Antracit.
Teď jsem zrovna poptavala okna - drevo a rozdily mezi firmami byly dost velke. Samotnou me to prekvapilo od 50 - 80 tis. A to si troufam rict, ze ten rozdil 50 tis. bylo mezi firmami, ktere jsou obe kvalitni. Pak jsem zkusila truhlare a tam byl dokonce rozdil 150 tis. oproti te nejdrazsi nabidce.
Jeste muzu porovnat nabidky pred 10ti mesici a nejvic me prekvapilo zdrazeni Vekry, tam to tedy bylo brutalni. Ostatni firmy samozrejme take zdrazovaly, ale toto bylo tedy hodne.
Já poptával plast asi v 10 firmách. Rozdíl byl asi 25tisíc. Ale čím větší cena tím bude výši rozdíl. Samozřejmě neřeším ten podvod mnoha firem že mi cenu nadstřelily a pak daly 50% slevu nakonec jsem vybral firmu z vyššího soudku za 130tis
znovu a dokola, záleží co si objednáte, parametry. vzdálenost, kování, výplně, servis, pomocná technika při montáži a pod. způsob montáže, stavební nepřipravenost, přístup, vychytávky. výrobu Čr, Slovensko, Polsko. zakázkovou u malé firmy. ceny budou různé i z důvodu režií jednotlivých firem a jejich obchodních přirážek i způsobu placení (velikost zálohy a podobně).
Zdarec. Poptával jsem 10 oken, trojsklo , Nechtěl jsem HS portál, tak nám nacenili balkonovky 2.5m.
Nejlepší ceny: Plastikov, AG okna, Lima boskovice, Gress
Pak trošku dražsí byl Macek, asi o cca 10 tis
a nejdražší Pramos 🙂