Odpověď na příspěvek od michellak:
Zdravím, jaká okna vzít? Už mi jde z těch profilů… @michellak Nechajte si naceniť ešte internorm, u okien Uw = 0,70 a u portálu dokonca Uw = 0,68, čo nemá nikto. Schválne sa pozrite, koľko majú u portálu ostatní. Cena bude vyššia, ale možno nie až tak vyššia.Odpověď na příspěvek od roman_:
@michellak Nechajte si naceniť ešte internorm, u … @roman_ máme nabídku, pohybuje se okolo 635 tisíc, tj. 205 tisíc rozdíl. To už je pro nás dost.Odpověď na příspěvek od michellak:
@roman_ máme nabídku, pohybuje se okolo 635 tisíc… @michellak Ano, to už je taková dost hraniční cena, taky bych to asi nevzal.Odpověď na příspěvek od michellak:
Zdravím, jaká okna vzít? Už mi jde z těch profilů… @michellak Zkuste si nechat nacenit i jiné profily. Podle mě dnes nejde udělat úplně blbý výběr co se týká profilu typu. Většinu úspěchu u oken stejně udělá montáž. Ta když je zfušovaná, tak můžete mít nejlepší profil na světě a okna nebudou fungovat dobře. My vybrali super instalační firmu a profil Salamander Bluevolution 92 - výhoda oproti konkurenci je celková šířka profilu, tři těsnění, kdy středové není tvořené pouze jazýčkem, ale je dorazové. Pásky po obou stranách jsou dnes u montáže snad samozřejmostí. Dále bych doporučil skyté panty. Udělá to na okně cca 1 400,- ale za ten čistý design nám to stálo. Hlavně nedejte na řeči prodejců ohledně prvoplastu. To neexistuje.Odpověď na příspěvek od rumcajk:
@michellak Zkuste si nechat nacenit i jiné profil… @rumcajk Díky moc. O prvoplastech jsem četla, Vorlíček totiž rovnou upozorňoval, že používá recyklát a to samé nám pak říkali i v Schüco. Naopak měla jsem tam firmu, kde mi tvrdili, že prostě recyklát nemají ani omylem, čemuž zase já prostě nevěřím. Skryté panty bychom rádi, Vorlíček 250 Kč příplatek, Schüco 750 Kč... asi tedy se přikloníme k Vorlíčkovi, mají levnější i tvrzená okna a různé vychytávky, což dost zvyšuje užitnou hodnotu a i ta instalace u nich nevypadá blbě.Odpověď na příspěvek od josefx:
Ja ti neviem, ale trojsklo a Uw 1.1 ? To sú param… @josefx Zdravím. Děkuji za reakci. Tu hodnotu tam měli právě jakože od 1,1 do 0,5, trochu mi to příjde jako krytí kdyby to bylo více, že řeknou, že jsou v rozmezí. Ale kdo ví. Jinak paro pásky máme u obojího jen tedy netuším, jestli je to venku i uvnitř, nebo jak. Na to se zeptám :-) Těsnění myslím mají všichni 3. To bylo taky jedno kritérium výběru. Byla jsem happy za Vorlíčka než jsem četla nějaké diskuze a tam prostě hanili některé profily. Ale jak píše @rumcajk, asi to nebude až takové drama a bojím se zbytečně.Odpověď na příspěvek od zden77:
@michellak Ano, to už je taková dost hraniční cen… @zden77 Právě, ještě tak 100 tisíc, možná i něco nad, a to jsou ještě z jedné strany psaná bílá z venku a uvnitř dekor. Asi jsou luxusní, možná stavět o pár let dřív, ale teď šlo nahoru všechno a všude dávat 200 tisíc navíc člověk nechce a nemůže.Odpověď na příspěvek od michellak:
@zden77 Právě, ještě tak 100 tisíc, možná i něco … @michellak Posledné skoro dva roky ide všetko dolu, a to skoro úplne všetko. Zase sa to za chvíľu odrazí od dna, ale ešte sa to nestalo, takže tým kecom o tom, že musíte rýchlo kúpiť, inak to zdraží, neverte. Ja som takto kupoval napr. tehly na trikrát po cca pol rokoch a každý ďalší nákup bol lacnejší. Okná tiež, tvrdili, že dolu to určite nepôjde a ejhle, kolega rok po mne mal internorm lacnejší ako ja.Odpověď na příspěvek od horst_fuchs:
Máme Gealan S9000. bydlíme rok a půl a okna fungu… @horst_fuchs Super, to ráda slyším. V pátek jedeme na druhou prohlídku, tak uvidíme. Zatím se mi právě okna od nich moc líbí, mají levnější skryté kování, tvrzené sklo a všechno. Recenze taky dobré. Občas čím větší výběr, tím horší :))Odpověď na příspěvek od roman_:
@michellak Posledné skoro dva roky ide všetko dol… @roman_ To by bylo krásné, hlavně když člověk ví, jak to všechno vyskočilo díky krizi. Nahoru to jde hned, dolů se nikomu nechce.