Odpověď na příspěvek od eva_smetanova:
Dobrý den, v těchto místnostech mám otvory na okn… @eva_smetanova Hmmmm, to by se mi právě taky líbilo ! Jen přemýšlím, jestli je to 1. praktické 2. jestli to ve mně nebude vyvolávat pocit, že jsem jak ve výkladní skříni 3. bude to dražší Nemůžete prosím hodit foto i tak ? Moc děkuji !Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@eva_smetanova Hmmmm, to by se mi právě taky líbi… @johnykatka 1. Nebude 2. Bude 3. Bude Ale jaký si to uděláte, takový to bude mít...Odpověď na příspěvek od johnykatka:
Dobrý den, řeším velikost oken v technické, v prá… @johnykatka my máme v TM (4,11 m2) a v šatně (7,9 m2) okno o stavebním otvoru 600x1275 (š x v). Přijde mi to celkem dostačující. Koupelnu máme v patře a je tam střešní okno, prádelnu nemám - pračka je v TM. Zároveň ale máme v předělu kuchyň/jídelna úzké fix okno - otvor 600x2100. Přikládám pro alespoň mírnou představu foto okna v šatně a jak prosvětlí pokoj. Strana je S-SV. A třetí foto je okno u jídelny. Nedovedu si představit mít takové okno v koupelně. 🤔 A v TM mi přijde zbytečné. Kromě těchto oken a kuchyňského, máme ostatní okna a na terasu/francouzská v patře o šíři 1140mm. Řekla bych, že hodně záleží také na charakteru domu. V klasickém designu nemusí úzká okna vypadat vždy úplně dobře a stejna tak klasika u moderního může působit nudně.Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@eva_smetanova Hmmmm, to by se mi právě taky líbi… @johnykatka v oknech mám matné sklo, protože jsou do koupelny a šatny, takže výkladní skříň nehrozí. O praktičnosti nevím, zatím tam nebydlím. Ale jsou otevírací i výklopná, takže ventilačka anebo větrání není problém. Co se týče nákladů, tak mě vyšlo jedno na 12.000 Kč před individuální slevou.Odpověď na příspěvek od m2s:
@johnykatka my máme v TM (4,11 m2) a v šatně (7,9… @m2s Dobrý den, jste moc hodná. Děkuji za fotky a za ochotu. Už jsme si psaly, chválila jsem Vám kuchyň :-)). Musím to promyslet, pořád chodím s metrem a měřím :-D Budeme mít obdélník, se sedlovou střechou. Žádná divočina. Jen se mi tak nějak víc líbí úzká a dlouhá okna.Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@m2s Dobrý den, jste moc hodná. Děkuji za fotky a… @johnykatka to znám!! 😅 Při plánování jsme také měli neustále metr v dosahu. Přeměřovali jsme kde jaké okno, jestli to bude stačit a nebo prostě pro představu, jak to bude vypadat. Partnerovi se dlouhé okno zprvu příliš nezamlouvalo. Ale teď je rád. Pustí krásně světlo do místnosti.Odpověď na příspěvek od rencinka87:
Mame (z predni casti) obdelnik se sedlovou strech… @rencinka87 jo, tak ty okna typu střílna jsem taky nepochopila....Odpověď na příspěvek od johnykatka:
@rencinka87 jo, tak ty okna typu střílna jsem ta… @johnykatka v tomto musím souhlasit. U nás se v sousedství staví domek, kde mají opravdu okno typu 'střílna'. Na šířku může mít 2m (možná víc) a na výšku přítel odhadoval, že čistý průhled je 20, max 25cm. Zbytek jsou vnitřní a vnější rámy okna. Je evidentní , že se jedná o okno u kuchyňské linky, ale je oproti běžným rozměrům poměrně užší. Pořád jsme si říkali, k čemu to přirovnat - teď už máme jasno- střílna. 😅👍🏻