Asi záleží na každém, ale mi se prostě studené nezamlouvá. Je to jak někde v nemocnici. Dávám všude 3000K, to je pro mě to pravé :) V technické místnosti mám 4000K. Někdo dává studenější i do kuchyně.
@nelinecek ono zalezi na mistnostech... v obyvaku jsme si dali teplejsi svetlo, do pracovny & koupelny studene. Ono to jde jednoduse vyresit koupenim LED svetel, ktere muzou menit teplotu dle potreby.
Obecně budete mít u teplého světla pocit, že je tam toho světla méně. A pro stejnou úroveň světla budete potřebovat víc výkonné.
Podle mě je ideální 4000-4500K, což je denní světlo.
Osobně preferuji určitě teplé světlo, studenou zářivku jsem odsouhlasila jen ve sklepě. A vůbec se mi nelíbí, když je zkombinována teplá se studenou v jedné místnosti. Jinak projektant nám doporučil nechat si zpracovat návrh osvětlení od odborníka.
@marketa_sob Nelze než souhlasit. Na základě konzultace ve světelném studiu jsme částečně překopali osvětlení navržené interiérovým designérem a taky se to významně prolevnilo. Ve výsledku pak velká spokojenost, jelikož studio zajistilo a dodalo vše vybrané (snad kromě LED pásů, ty jsem řešil samostatně s elektrikářem).
Do domu nebo bytu patri teple svetlo .... studene patri do kancelari, kde napomaha k aktivite a povzbuzuje mozkovou cinnost....to doma nechcete (zvlast ne pred spanim).
@nelinecek Jsme z jižní Moravy, takže nejbližší, které jsem našel, bylo LuxEco v Brně. Velmi ochotný přístup, zjevně orientace v problematice a to jsem byl určitě z těch menších zakázek.