Co s hnusným prahem?

Profilova fotka
Ahoj holky, mám takové prahy jako na fotce (paneláková klasika) a nevím, co s tím. Vyhodit celá futra by šlo, ale možná tam budu v budoucnu chtít mít dveře. A ten práh je spojen s futry v jeden celek a to na vrchu je taková hnusná guma. Neprodává se třeba nějaká hezčí? :-) Je to děs. Předem díky za komentáře.
Odpovědět
normálně tu gumu sundat a udělat na to nějaké obložení. Naši měli v bytě to samé a teď na tom mají dřevěné obložení.
Odpovědět
Profilova fotka
No to mě napadlo, ale říkal jsem si, že to bude pak moc vysoké.
Odpovědět
aky je ten svet maly, my sme na Slovensku a mame presne tiete prahy v byte
Odpovědět
Profilova fotka
Možná by to chtělo fotku i bez té gumy, ať je vidět, jak to bez ní vypadá, takhle se moc radit nedá;-) Určitě by byl lepší práh dřevěný, my jsme to v paneláku měli taky tak podobně, ale když jsme pak dávali plovoučku, podlaha se zvedla a pak už tam stačilo dát jen nízkou přechodovou lištu...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak vyřešeno. Ten práh z fotky ještě není hotov, ale druhý z předsíně ano. Dal jsem tam zátěžák a vypadá do dobře. :-) Na ten druhý práh musím koupit koberec vhodné barvy.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@advid máme vyřešeno úplně stejně. Jen jsme při rekonstrukci jednu gumu omylem vyhodili :( Nevíte, kde by se dala sehnat...případně...nedaruje někdo? :-D
Odpovědět
Dal bych max. přechodovou lištu, jak koukám na tu fotku.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Ja ty prahy nechala vyriznout uplne. Ale resim, jak to upravit u venkovnich dveri?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
ja som mal tiez odrezane a dalsi som odrezal dodatocne ...bez problemov :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech

Odpověď na příspěvek od shadowmilan:

ja som mal tiez odrezane a dalsi som odrezal doda…
@shadowmilan Zdravím, chci ty prahy také vyříznout. Čím jste vyřezal?
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od doktor365:

@shadowmilan Zdravím, chci ty prahy také vyříznou…
@doktor365 normalne, flexa a pilok na kov
Odpovědět
A proč tam vlastně nějaký práh musí být? Kdysi se to zvyklo dávat všude, do každého bytu, ale je to zbytečnost, dá se bez toho bydlet a vypadá to naprosto špatně. :-D
Odpovědět
Článek se načítá

Odpověď na příspěvek od pavel_l:

A proč tam vlastně nějaký práh musí být? Kdysi se…
Jsem téhož názoru jako ty @pavel_l. Nyní se to nedává. Však si vezmi, že jako bys s tím takový robotický vysavač například poradil.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od alesok:

Jsem téhož názoru jako ty @pavel_l. Nyní se to ne…
@alesok Tak to, jestli si s tím poradí robot, by mě zajímalo asi nejméně.
Odpovědět

@alesok Robot cez tento prah v pohode prejde. Nerobí sa to, pretože si už väčšina ľudí dáva iba obložky. A ak má niekto takéto klasické kovové zárubne, tak tam ten spodný prah vždy je, akurát sa to dnes zaleje do poteru, aby to bolo zároveň s podlahou.
Odpovědět
Taky jsem se ptal, jestli je ještě práh potřeba, nebo je to jenom přežitek. Ale tedy používá se v případě, kdy je mezi prostory změna úrovně nebo materiálu podlahy a mezi prostory s rozdílnou teplotou. Takovým aktuálním trendem je propojení místností stejnou podlahovou krytinou, takže u interiérových dveří už práh není potřeba. Pokud však přece jen někdo zvažuje jinou podlahu v místnostech, používá se místo prahu přechodová lišta.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od roman_:

@alesok Robot cez tento prah v pohode prejde. Ne…
@roman_ S tímto například ano, ale viděl jsem už i vyšší prahy a tam by se musel vysavač jednoznačně překládat.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od shadowmilan:

@doktor365 normalne, flexa a pilok na kov
@shadowmilan No z ty flexy mám strach, budou všude létat jiskry a bordel.
Odpovědět

@alesok Právě řeším ten problém. Potřebuji je nějak vyřezat. Máme ten vysavač a musím všude dávat přejezdy.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od doktor365:

@shadowmilan No z ty flexy mám strach, budou všu…
@doktor365 Budú lietať iskry, to je jasné, ale tomu sa nevyhnete. Normálne si to obložte nejakým starým kobercom alebo hrubým kartónom a bude to v pohode.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?