Mobilní klimatizace

Profilova fotka
Zdravím vás, máte někdo novější zkušenost s mobilní klimatizací, myslím hlavně s odvodem horkého vzduchu. Jestli rovnou vrtat skrz zeď (my teda máme podokenní panel) nebo je dnes už někde jinde ta textilní zábrana. Díky moc
Odpovědět
@vladimira_l pokud budeš vrtat skrz zeď, tak už si rovnou dej klasickou. Měli jsem mobilní (a ještě ve sklepě máme), ale nedá se to absolutně srovnat. Nejhorší je asi hlučnost - šíleně hučí i při malém výkonu. Taky to nemá takový výkon-má vyšší spotřebu s nižší účinností. A hlavně ona sama tu místnost ohřívá 🤔 Manžetu jsme kdysi koupili a do dnes ji mám v šuplíku, ptž je to šílená věc a není lehké ji nainstalovat. Nakonec jsme provrtali díru na záchod a tam měli otevřené střešní okno a z něho vystrčenou hadici od klimy. Pak jsem byla ráda za rekonstrukci koupelny, při které jsme nainstalovali klasickou klimu. Ta díra na vývod je hodně velká a určitě bych ji nechtěla do obvodové zdi z důvodu promrzání v zimě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kekita my máme byt, kde nám stačí na chvíli pustit tu mobilní. Na stálo nechceme, nebudeme v bytě trvale bydlet. Navíc nám do oken svítí jen část odpoledne, takže stačí pustit jen na chvíli tu mobilní a už to pak udržíme, jen jak nejlíp dostat ven tu rouru
Odpovědět
@vladimira_l vyrobil jsem z extrudovaného polystyrenu takový klín do pootevřeného okna s dírou pro výdech z klimatizace.
Odpovědět
Také jsme měli mobilní v podkrovním bytě orientovaném na jihozápad, hadici jsme normálně skřípli do střešního okna. Místnost nějakých 75 m3 nám během hodiny stáhla o 3-5 stupňů. Brali jste tu s největší účinností. Byli jsme s ní spokojení, nyní již bydlíme jinde, takže klimu budeme prodávat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?