Ahojky. Mám v plánu zrušit radiátor v kuchyni, budu mít pod oknem linku, tak ho musím odstranit, vytápění budu řešit podlahovým topením. Já v kuchyni stejně málokdy topení pouštím, mám tam teplo jenom od vaření. Chtěla bych se zeptat, máte s tím někdo zkušenost? Zrušil někdo z vás radiátor?
@keila@zmrz_lina Vůbec to přes tu domovní samosprávu řešit nebudeme, když budeme mít toho vlastního instalatéra, ten to přece nebude chtít ;-)
Říkali, že ta firma to chce jen proto, že to takhle v minulosti někomu odstranili a pak s tím měli nějaké komplikace právě u domovní správy. Na detaily jsme se neptali, ale bylo z toho jasné, že se jen kryjí po špatných zkušenostech. Mně přijde taky logický, že ostatní neovlivní, jestli něco mám a nepoužívám to a nebo jestli to nemám a nepoužívám to.
Dobrý den.Povolení mit musíte od společenství nebo od družstva.Podívejte se do kupní smlouvy co jsou společné prostory a co se do nich počítá.Ukaždeho domu to je jinak zaleži na prohlášení vlastnika.U nas jsou okna, topení,obvodové zdi atd.společný majetek a můžete dělat změny se souhlasem majitele a to je společenstvi vlastníků takže, když Vam to vedení povolí tak můžete.Odstraněním radiatoru snížíte pod.plochu
kterou si vynásobte koef.0.35 a vyjde vám nová plocha pro topení.