Právě děláme z půdních prostor našeho domu podkrovní bydlení pro naše malé ratolesti a řešíme otázku ošetření starých trámů,které budou přiznané v interiéru.Nevíte čím napřít aby byly trámy zbaveny případných škůdců a plísní?
@mirus114 presne jak pise @wegar.
Nejprve touhle chemii a pak doporucuju nejaky olej od osmo, pripadne levnejsi remmers.
Zalezi taky v jakem jsou tramy stavu. Zacal bych tim, ze bych je obrousil. Pak chemii a pak ten olej
Máme s mým chlapem rozdílné názory.Já bych trámy ošetřila chemií a pak natřela nějakým tím olejem.On chemií natírat nechce,že to bude v místech kde budou mít děti pokojíčky a zbytečně to budou dýchat.Je pravda,že trámy vypadají velice dobře,ale já je chtěla chemií ošetřit preventivně(přece jen občas je nějaká dírečka od červotoče vidět).Mám mu dát tedy za pravdu a natřít jen olejem?Bude to stačit?
@mirus114 Olej ale dřevo nezbaví "případných škůdců a plísní" jak bylo v otázce. Olej je jen povrchová úprava, která zvýrazní barvu. Nechrání před ničím.
@atilius@jumpmans Pánové, to jsou všechno dobré odkazy a kvalitní výrobky. Ale tazatelka má kdovíjak staré dřevo a neví v jakém stavu. Všechny to přírodní oleje jenom zvýrazní kresbu, některé chrání proti UV. Ale to je všechno, nechrání proti napadení plísní a škůdců a už vůbec jich dřevo nezbaví, jak bylo v otázce.