Odpověď na příspěvek od majkl1993:
Dobrý den, chtěl bych se poradit s vámi zkušenějš… @majkl1993 Nedělal jsem to, ale OSB bych určitě nopoužil, protože po navlhutí naboptná. Takže buď impregnovaný (koupelnový) SDK nebo bych spíše použil cetris deskyOdpověď na příspěvek od zubr487:
@majkl1993 Nedělal jsem to, ale OSB bych určitě n… @zubr487 ja by som povedal, že aj osb môže byť, pokiaľ sa spraví celoplošná hydroizolácia. A mám taký pocit, že by sa mala robiť vždy nech je pod tým čo chce - osb, sdk alebo cetris. Je to opatrenie v ráde jednotiek tisíc Kč ktoré chráni dlažbu násobne drahšiu.Odpověď na příspěvek od majkl1993:
Dobrý den, chtěl bych se poradit s vámi zkušenějš… @majkl1993 Na OSB se normálně lepí obklady (má to svá pravidla). Každopádně do koupelny bych vždycky šel cestou cementovláknitých desek. Sice jsou drahé, ale jedná se o relativně málo metrů. Přímo k tomu určené jsou například Fermacell Powerpanel H2O. Cetris je taky dobrý, ale přece jen už je to cementotřísková deska a dřevo bobtná. Jde to, ale nedal bych si to.Odpověď na příspěvek od kofejn:
Na OSB nedrží lepidlo, musí se použít nejaký spec… @kofejn Údajně by se před kladením dlažby na OSB měl použít adhezní můstek pro lepší přilnavost a hydroizolace, jen bohužel nevím v jakém pořadí.Odpověď na příspěvek od josefx:
@zubr487 ja by som povedal, že aj osb môže byť, p… @josefx Slyšel jsem, že na OSB před kladením dlažby na lepidlo je zapotřebí desku natřít adhezním můstkem a hydroizolací, jen nevím v jakém pořadíOdpověď na příspěvek od pavelpk:
@majkl1993 Na OSB se normálně lepí obklady (má t… @pavelpk A nevíte, jaké přesně pravidla? Z důvodu ceny se spíše přikláníme k variantě OSB nebo zelený sádrokartonOdpověď na příspěvek od majkl1993:
Dobrý den, chtěl bych se poradit s vámi zkušenějš… @majkl1993 Pred lepenim dlazby/obkladu na osb se pouzije kontaktni mustek (s kremicitym piskem). Tento mustek zajisti, ze povrch osb bude drsny a lepidlo bude drzet. Co se tyce pouziti osb v koupelne: na steny, ktere neprijdou do kontaktu s vodou, uplne v pohode. Tim samozrejme myslim, ze lehke postrikani vodou, treba u umyvadla, okolo WC nevadi. Do sprchoveho koutu bych si nedala ani ten zeleny SDK. My jsme pouzili konstrukcni desky, coz jsou vlastne desky z xps potazene cementovou vrstvou. Tyto se daji sroubovat na dreveny rost nebo i lepit na osb, jako sdk, ale jsou vodeodolne, nemusi se pouzivat hydroizolace, obklady se lepi bez nutnosti dalsi mezivrstvy. Jediny minus je cena :-)Odpověď na příspěvek od anela13:
@majkl1993 Pred lepenim dlazby/obkladu na osb se … Jeste jsem chtela dodat, ze jsme pouzili v koupelne OSB typu 3: tyto desky jsou urceny pro pouziti ve vlhkem prostredi.Odpověď na příspěvek od anela13:
Jeste jsem chtela dodat, ze jsme pouzili v koupel… @anela13 90 % predajcov OSB dosiek predávajú OSB/3 dosky, to nie je žiadna špecialitka. Tie sú síce obmedzene použiteľné do vlhka, ale do kúpeľne by som ich rozhodne nedával. Tam jedine OSB/4 a ešte natrieť hydroizoláciou. Misto OSB by som ale radšej použil zelený SDK alebo cementové dosky. OSB má tendenciu bobtnať.Odpověď na příspěvek od roman_:
@anela13 90 % predajcov OSB dosiek predávajú OSB/… @roman_ zeleny SDK: vlhkost až 75 % při teplotě 20 °C, případně 85 % po dobu kratší než 10 hodin OSB 3: při teplotě 20°C relativní vlhkost vzduchu výrazně nepřevyšuje 85% Takze asi tak..... Pan si snad z tech OSB desek nebude stavet vanu, aby mu tam bobtnal :-)Odpověď na příspěvek od anela13:
@roman_ zeleny SDK: vlhkost až 75 % při teplotě … @anela13 85 % už nejde moc výrazne navýšiť, do 100 % tam už veľa priestoru nie je. Každopádne záleží na výkone rekuperácie, ale bez vetrania mám v kúpeľní pri sprchovaní za chvíľu takmer 100 %.