Střešní okna - venkovní stínění

Profilova fotka
Zdravím, řešil prosím někdo dodatečně venkovní stínění střešních oken? Jakou cestu jste zvolili? Osobně mám okna Roto. A rád bych je dodatečně zastínil. A na výběr mám mezi screenovou roletou nebo lamelovu roletou. Ta první má výhodu v nižší pořizovací ceně. Ta druhá zase, že se o ni defacto nemusím starat. Každopádně první stojí 3000 Kč a druhá 23.000 Kč.
Odpovědět
My pujdeme do screenove, protoze lamelove by vyslo mnohonasobne vic...a i screen nas vyjde na skoro 100 tis.
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od bayt:

My pujdeme do screenove, protoze lamelove by vysl…
@bayt rozumím. A asi budou s elektrickým ovládáním. Já když půjdu do lamel tak tam jsem naštěstí " jen za 60 "
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od kossakowski1980:

Zdravím, řešil prosím někdo dodatečně venkovní st…
@kossakowski1980 mam velux a bojuju s timto rozhodnutim uz 5 let, zatim jsem to vyresil lowcost variantou a to vnitrni roletou, ktera ma z "venkovni" strany reflexni vrstvu spis nez k venkovnim roletam, ktere jsou za "silenou" cenu se priklanim ze vymenim dvojskla za trojskla
Odpovědět
Profilova fotka

Odpověď na příspěvek od geodett:

@kossakowski1980 mam velux a bojuju s timto rozho…
@geodett ušetřim ti rozhodování. Mám 3 skla a vedro je v patře stejně. V zimě sice skvěle izoluje, ale v létě nic moc
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od geodett:

@kossakowski1980 mam velux a bojuju s timto rozho…
@geodett ja teda trojsklo mam, ale trojsklo s horkem neudela nic - to by muselo byt asi specialni sklo, kde je jedno ze skel potazeno nejakym vzacnym kovem apod. Taky se takovy vyrabej. Proste stresni okno je pry petinasobne vyssi prijem tepla, nez srovnatelne okno ve stene. My chceme vnejsi stineni jak kvuli letnimu slunci, tak temneni pro sledovani TV apod. Ale mam tip jeste na okenni folie. Davali jsme ted na jedno okno v chodbe smerem na zapad okenni folii Skyfol. Musi se davat jen na okna, ktera nebudou zvnejsku stinena zaluziemi. Odrazi 60% horka a vizualne je na nasem okne neviditelna! Neni poznat, ze tam neco je, fakt ani nahodou. Efekt je hodne znat, muzu stat pred oknem, slunce na me sviti, ale proste hreje jen minimalne.
Odpovědět
Jak píše bayt - zkusil bych venkovní folii - jsou různé druhy ( je jich více druhů ) - takže je možné i vybrat kolik tepla odrazí ( s tím samozřejmě souvisí průhlednost ). Podle způsobu instalace mají životnost třeba 10 - 15 let.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?