Odpověď na příspěvek od luj89:
Ahoj, čím, prosím, podsypat podlahový polystyren?… @luj89 Igelit se nedává. Pro srovnání podladu se obvykle používá podsyp křemičitým pískem.Odpověď na příspěvek od vladimir_sacha:
Igelit akorát nahoru na EPS když by se podlaha li… @vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru, kde orave naopak radi jen 1 vrstvu s tim, ze muze vadit i nerovnost u spoju asfaltovych pasu 🤔. Mate tedy zkusenost, ze ty spoje nevadí?Odpověď na příspěvek od luj89:
@vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru,… @luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je, že se nerovnosti časem zatlačí do EPS, ale nerovnoměrně podle zatížení. Dvě vrstvy se dělají z důvodu uzavření svislých spár. Pokud trváte na jedné vrstvě EPS, tak větší spáry vypěňte pěnou. Separční folie samozřejmě musí být mezi izlolací a anhydridem/betonem. Položíte folii, spoje musíte přelepit a kolem stěn nalepíte dilatační pásky. Ty pásky mají jakousi sukénku a ta se musí opět pěčlivě přelepit s folii. Pokud bude někde díra, tak třeba anhydrit zateče pod EPS a ten se zvedne. Jen poznámku. Od Vladimíra si moc nenechte radit. V jeho baráku je vše špatně.Odpověď na příspěvek od luj89:
@vladimir_sacha ja prave vychazim z webu isoveru,… @luj89 Ano nevadí, dávali jsme před 15 lety 40mm EPS 70 fasádní do podlahy a nic se nestalo, normálně se to zašlapalo pak stejně zalilo a je hotovo. Určitě nějaká EPS 100 se taky poddá a normálně se zatlačíOdpověď na příspěvek od zubr487:
@luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je,… Já jsem nepodsypával ale tam kde byly spoje pásů jsem polystyren vybrousil kovovým kartáčem na železo. @zubr487 Vladimír to je samá perla 😃 S jeho reputací bych chodil kanálama a ani se neozýval.Odpověď na příspěvek od kemino:
Pri poladke EPS na spoj asfaltovych pasov si ceru… @kemino Děkuji, dobrý nápad s tou horkovzdušnou pistolí :).Odpověď na příspěvek od zubr487:
@luj89 spoje izolace samozřejmě vadí. Problém je,… @zubr487 Moc děkuji a ještě EPS 100 - je opravdu nedostatečný? Děkuji.Odpověď na příspěvek od luj89:
@zubr487 Moc děkuji a ještě EPS 100 - je opravdu … @luj89 eps 100 je dostatečný, ale pokud nebude velký rozdíl ceny, dejte klidně eps 150. Na podsyp písek, já jsem dával liapor, ale písek samuzřejmě stačíOdpověď na příspěvek od nikra_:
My první vrstvu EPS dávali na cementové lepidlo -… @nikra_ predpokladam, ze suche asi, ze?Odpověď na příspěvek od luj89:
@nikra_ predpokladam, ze suche asi, ze? @luj89 Ne, na mokrou směs (lepidlo na EPS). Desku jsme srovnali do roviny a nechali lepidlo ztvrdnout. Podle množství lepidla jsme pokračovali s pokládkou druhé vrstvy EPS následující den, či za dva dny.Odpověď na příspěvek od caesar82:
Toto mi říká každý zedník, se kterým se o tom bav… @caesar82 Když toho anhydritu bude někde o centimetr míň, než se píše, tak se nic nestane pochopitelně..... To by muselo být podle takových kalkulaček a kdoví čeho u nás rozpadlé vše a nefunkční nic....Odpověď na příspěvek od roman_:
A nie je to zbytočné dávať pod EPS "nivelačné" le… @roman_ Jsem uplny laik a tohle mne taky napadlo, ale pak jsem si uvědomila, ze jde asi spis o sesedani eps, kdy pak hrozi treba propadani podlahy, odlepovani obkladu atd.Odpověď na příspěvek od luj89:
@roman_ Jsem uplny laik a tohle mne taky napadlo,… @luj89 Dosky sa nesmú kývať, takže podsypať len malé nerovnosti (prekrytie asfaltových pásov) a môžu sa ešte pre istotu dosky medzi sebou vypeniť, aby držali. Ale aj to je často zbytočné. @caesar82 2,7 kubíku je súvislá vrstva 3 cm v ploche 90 m2. To je samozrejme blbosť tam dávať, to by som o tie 3 cm pridal polystyrénu. Alebo chcete tvrdiť, že by ste v takom prípade použili 2,7 kubíku piesku? Ja hovorím o mierne zvlnenej doske, rozdiel medzi najvyšším a najnižším miestom 3 cm je nič. Niekde je to 2, niekde 1, niekde to sedí presne. Aby som sa sral ešte s vodováhou a zložito vytváral rovinu, ktorú mi vytvorí anhydrit, to mi príde zbytočná práca. +- jeden, v extréme dva kubíky za tú námahu nestoja. Aj tak to nie ste schopní napočítať úplne presne.Odpověď na příspěvek od roman_:
@luj89 Dosky sa nesmú kývať, takže podsypať len m… @roman_ na co vodováhu, do dveří jsem si postavil křížový laser, obešel místnost s metrem a sprejem si napsal na zem čísla a pak už to podsypnete rovněOdpověď na příspěvek od petros4:
@roman_ na co vodováhu, do dveří jsem si postavil… @petros4 Lenže načo, keď je to úplne zbytočná robota?