Dlažba v kuchyni a obývacím pokoji

Zobraz úvodní příspěvek
Vzhledem k tomu, že máme psa a taky podlahovku jsme rozhodnuti pro dlažbu do celého domu mimo ložnici a pokojík. Inspirací na internetu je hodně, ale když projíždím alba tady mám pocit, že všichni dnes mají vinyl.... Prosím pokud máte někdo dlažbu a jste s ní spokojení dejte mi tip. :-)
Odpovědět
1
2
@doog Jinak mi se dlažba taky líbila o něco více, ale měl jsem trochu strach z té studené a z malého kluka. Když vidím, jak teď padá, tak jsem rád. Ale že by ten vinyl byl o tolik měkčí, když je pod tím beton, se říct nedá.
Odpovědět
@davex tak my třeba zádveří zavíráme vesměs jenom v zimě. V koupelně a na wc jsou optickou dominantou obklady, které určují ráz a vzhled místnosti a jelikož spolu s technickou se zase nejednalo o tak velké plochy, dali jsme dlažbu všude stejnou i proto, abychom nemuseli držet pro případnou výměnu více druhů a hlídat šarže. Přišlo nám to tak jednodušší. Ale jak jsem psal, je to o tom, co kdo preferuje. My jsme chtěli co nejčistší přechody a návaznosti jednotlivých místností a měníme jen doplňky. Což pro někoho nemusí být "útulné" nebo jak to pojmenovat, ale nám to vyhovuje. Co se životnosti týče, tak jelikož rodiče mají dlažbu 20 let a doteď bez jediné praskliny nebo škrábance (lépe řečeno vizuálně viditelného škrábance, protože jsem nelezl po kolenou a nestudoval každou dlaždici zvlášť jestli tam nějaká mikroprasklina není), takže když vím, že jsem nic neošidil a vybranou dlažbu si nechal odzkoušet na vlastnosti (odolnost, otěr, uv stabilita, atd..), tak se tohoto nebojím. Výměna je potom samozřejmě horší a dražší, ale dávali jsme tuto podlahu právě proto, aby jsme ji nemuseli měnit - na základě toho jsme volili i nadčasový dekor. Nejsme totiž ten typ lidí, co se přizpůsobují tomu, co je jeden rok v trendu a druhý už to chtějí jinak. Další volbou pro nás byla litá epoxidová podlaha, ale ta už nám právě nevyhovovala svou nízkou odolností v porovnání s dlažbou, byť cenově se to pohybovalo +/- stejně. Jinak studenější něž vinyl dlažba určitě je, taky jsem to psal. Ale nám to vyhovuje, protože jsme na tom "vyrostli" a teď už bych asi i z toho důvodu nechtěl teplou a měkkou podlahu :-) Co se týče těch pádů prcka, tak tam uvidíme. Náš teprve chodí chvilku, ale tam jsme řešili spíše, aby jsme neměli nějak moc rohů na které by se mohl narazit, to nám přišlo nebezpečnější
Odpovědět
@doog Můžeš sem dát fotku té nadčasové dlažby? Já totiž ten pojem nemám rád. Do budoucnosti nikdo nevidí.
Odpovědět
Pokud hledate konkretni tip na dlazbu, tak doporucim obejit studia, nejlepe najit nejakou rektifikovanou (minimalni spara), ale hlavne si tam vyzkousejte jaka je po namoceni - staci par kapek vody. Mame v celem dome krasnou dlazbu (Tablado 25x85cm puvodne za 700,-), ale po namoceni hodne klouze. Nedavno jsem dokoncila jeden interier s sedou velkoformatovou dlazbou, ktera ikdyz ma strukturovany povrch, tak po namoceni klouze jak sklo. Index treni mi v tomto pripade prijde nevypovidajici - nevychazel spatne, ale skutecnosti neodpovida. Jinak pokud chcete znat vlastni zkusenost, tak dlazba v celem dome je uzasna. Nijak ji nesetrime (chodime v botech, casto neco pada, casto deti neco vyliji nebo pokresli) - jednoduse se udrzuje a v kombinaci s el.podlahovkou je od konce leta do zacatku pristiho leta tepla podle nas. Mame nastavenou minimalni teplotu podlahy, takze nikdy neni studena a pak v lete naopak ocenuji, ze chladi. Nic jineho bych nechtela.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex taky se mi u slova "nadčasový" ježí chlupy :-)
Odpovědět
@edcbubu díky za odpověď, studia už jsme tak nějak prošli... dokonce několikrát :-) jde mi o to, že nemám úplně představu jak to pak bude vypadat... Byla jsem rozhodnuta pro dřevodekor a teď váhám a hledám ispiraci...už nás tlačí čas. Hledám reálné fotky, moc jich tu není
Odpovědět
@davex teď u sebe nemám, ale jak budu doma vyfotím. To že do budoucnosti nikdo nevidí je pravda, ale jsou materiály a dekory, které nepodléhají ˇmodním trendům". Jako příklad uvedu stěnu.. každou chvilku je "in" něco jiného, jednou barevné tapety, pak pruhované, jednou jednobarevné tapety se siluetou, pak takový obklad, stěrka atd atd.. ale klasická vyštukovaná bílá stěna je prostě nadčasová.
Odpovědět
@poler ahoj, budeme mit v celem dome dlazbu - vsude stejnou. Kousek uz mam polozeny v kuchyni, tak koukni ke mne do alba. Mame Marrazzi Treverhome Larice rozmer 120x30
Odpovědět
@bubuskubus toto je jeden z mých tipů. Pak ještě betula a peronda mumble. Můžu se zeptat jaké k tomu budete mít dveře a nábytek v obýváku?
Odpovědět
dvere budou v bilem dekoru, nakonec jsem volila takto, mam strach, ze bychom se netrefili do odstinu pokud bychom volili dekor dreva. Jinak mam v albu i vizualizaci, ktere se barevne budeme drzet, jen ty dvere budou bile...
Odpovědět
mame betulu v celem prizemi a na schodech ... nedovedla jsem si moc predstavit mit dlazbu v obyvaku a v pokoji kde prozatim mame loznici a je to uplne v pohode ... nemenila bych .. dobre se udrzuje a neni na ni nic moc videt ...malokdo tipuje ze je to dlazba...a mame maly dite a taky v pohode
Odpovědět
jeeee koukam ze uz jsme si psaly :-DDD a posilala jsem fotos :-))
Odpovědět
Článek se načítá
@olimoun jojo pořád nemám vybrano :-) ale teď už to fakt musím vyřešit
Odpovědět
@poler jj chapu :-)) no jak rikam .. tmavy pes - betullu bych teda zavrhla ... (my s bilym psem ok )
Odpovědět
Profilova fotka
@poler máme dlažbu komplet v celém přízemí (kuchyně, obývák, pracovna plus klasicky chodba, koupelna+wc); volba na dlažbu byla hlavně kvůli podlahovému topení. Fotky a název dlažby mám v případě zájmu v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
@poler my budeme mít v celém domě dlažbu Marazzi Trewerkway, odstín Larice ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?